19 Mart 2015 Perşembe

Şebnem BURCUOĞLU- KOCAN KADAR KONUŞ




































    Geçen sene Şubat ayından beri okusam mı? okumasam mı? ikileminde gide gele üzerinden bir yıl geçtikten sonra biraz da merakıma artık daha fazla dayanamayarak okumaya karar verdim. Tamam tamam dürüst olmak gerekirse o meşhur pozu vermek için de almadım desem yalan olur!:) Bir de üstüne filmi çekildiğini öğrenince tam oldu...
    Kocan Kadar Konuş ne yazık ki genetik kodlamamızın evlilik üzerine odaklanmış olan türk kızını, aile ve toplum baskısını anlatıyor. Efsun ana kahramanımız Selim ise esas oğlan:) Efsun yıllardır görmediği çocukluk aşkı ile yıllar sonra karşılaşır. Onca yıl Selim'in aşkına vermediği karşılığın pişmanlığı ile ondan ona savrulur, yorulur, hatta hayattan ve erkeklerden bıkar. Yıllar sonra ortaya çıkan Selim Efsun'un ailesi tarafından son şans olarak görüldüğünden klasik erkeği en kısa sürede o imzayı arttıracak saçma klişeler çerçevesinde görüşmeye zorlarlar. Efsun Selim'i istemeden de olsa müstakbel damat adayı olarak gördüğünden olaylar bu konu üzerinde gelişir diyebiliriz.
    Gelelim Kocan Kadar Konuş'la ilgili benim fikrime; Instagram da o kadar çok insan bu kitapla ilgili o kadar olumlu ve harika yorumlar yapmıştı ki kitaba başlarken çok keyif alarak okuyacağımı bol bol kahkaha atacağımı düşünmüştüm. Ne yazık ki tam bir hayal kırıklığı oldu ben ne kitabın konusu, ne kurgusunu, ne de anlatım tarzını sevdim. O kadar yalın ve sade bir kitap ki...Pişman mıyım hayır çünkü o kadar iyi bir pr şirketi varmış ki kitap resmen bende merak uyandırdı, cezbetti fakat tavsiye eder miyim? Ne yazık ki HAYIR!!! Kitabı okumadan önce filmini de izlemeyi planlıyordum okuduktan sonra ondan da vazgeçtim.

    Kendime Not: Fazla merak iyi değilmiş. Zaman çoook değerli olduğundan iyi seçimler yapıp keyifle okuyacağım kitaplar seçmek gerekirmiş.
   Ama ne yalan söyliyim o tatlı ve manasız pozu verdiğim için mutluyum..:)

   Keyifli okumalar Kitap Bağımlısı...

17 Mart 2015 Salı

Şubat Ayı Ganimetlerim- 2015

   Mart ayı bitmeden hayatın saçma koşturmacasından fırsat bulup nihayet Şubat ayı ganimetlerimi yazmaya fırsat bulabildiğim için çok mutluyum:) Ne yazık ki çok verimli bir 28 gün olduğunu söyleyemem ama yine de her fırsat bulduğumda tutku ile okumaya çalıştım. Bakalım o iki kitapcık nelermiş?
1- George R.R MARTIN- KILIÇLARIN FRTINASI- KISIN 1






























2- John BERENDT- DÜŞEN MELEKLER ŞEHRİ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...