15 Ocak 2013 Salı

A.Zeynep Leyla Gündoğar- Prens Ali'nin Macerası

    Canım Ojeliparmaklar blogunda kitap çekilişi olduğunu gördüğümde almaktan hoşlandığım en iyi hediye kitap olduğundan hemen katılmıştım. Çekilişi kazandığımı öğrendiğim de çok mutlu oldum. Hem çok uzun zaman sonra ilk kez masal kitabı okuyacak olmam, hem de bugün 49 günlük olan yiğenim Masal'ın şansına katılıp kazanmış olmam:) Masal sağlıkla büyür büyümez bu masal kitabı onun:)Ona kitap okuyacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum...
    Tarihimi de attım:)
    Arka Kapak;
    Zeynep Leyla bir küçücük masalcı. Yaşı küçük ama hayalleri büsbüyük...Öylesine büyük ki, masalı pişiriyor, yıldızlara 'dilekler yerine gelsin' buyuruyor. Amcası ağaçları mayalıyor, insanlar hep mutlu oluyor. Elele ülkesini bile kurmuş, masalcı kız. Oyun salonunu fikir odası yapmış. Yapmış da, karanlık mağaraların zombili lordunu yaratmış. Onun çiçekleri su, toprak, yaprak yanında rüzgarı duyabiliyor...Paylaşımı bilen bir güzel kız bu küçük masalcı, öylesine ki, gökten elmaları üç üç değil, dünyadakiler sayısınca düşürüyor. Türkçe ödevinden çıkıyor yola, açılıyor masal ummanına.
   Yaratıcılığın çok hayal, çok okumak ve çok oynamak demek olduğunu biliyor. Suluboya, tebeşir kalemler sandalının kürekleri, onlarla açıyor denizi ve sözle... Kalbur samanlıkta kaybolsa da, Zeynep Leyla göl dibinin tılsımlı çiçeği Ay Torbasını bulmuş, getirip masalının ortasına kondurmuş. Hayal edip, okuyan, oynayıp çizen, tılsım yapmayı bilen Zeynep Leyla, görün bakın, daha ne masallar söyleyip yazacak, kendi masalını çizip boyayıp bizi mutlu kendini masalcı eyleyecek... Masalistana hoş geldin küçük kız...

Ayşe KİLİMCİ
    9 yaşında ki Zeynep'in hem yazdığı hem de kendi yaptığı resimlerle süslediği bir de üstüne tüm gelirini Lösev'e bağışladığı çok tatlı bir masal kitabı Prens Ali'nin Macerası. Kaç yaşında olursak olalım arada masal okumak iyi geliyor insana. Belki içinizde ki çocuğa, belki çocuğunuza, belki yiğeninize alırsınız bu kitabı. Hem Zeynep'i yüreklendirmiş olursunuz hem de Lösev'e katkıda bulunmuş olursunuz!
    Bu tatlı paket, içindeki sıcacık ve içten not, küçük hediye baykuş için Yeşim'e çok çok çok teşekkür ederim.

2 yorum:

  1. Canımm ben teşekkür ederim desteğin için :) Sevgili Masal'a okuyacağın ilk masal olması da çok anlamlı olmuş. Kitaplarla dolu bir hayat diliyorum sana ve Masal'a.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım asıl postta da yazdığım için ben teşekkür ederim:)Sen hediyeye anlam katmışsın o yüzden daha da çok sevdim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...