3 Ocak 2013 Perşembe

Pi'nin Yaşamı/ Life Of Pi

  Filmi izledikten sonra filmin bir kitabı olduğunu öğrenmem de çok güzel oldu:( Önce kitabını okuyup, hayallerimde filmini çekip Anq Lee mi daha güzel çekmiş yoksa ben mi diye karşılaştırmak isterdim! Madem kitaptan önce filmi izledim en kısa zaman da kitabını okuyup kendi filmimi hayallerimde çekmeye karar verdim:)

Hindistan’dan Kanada’ya giden bir yük gemisi, içindeki hemen hemen tüm canlılarla birlikte trajik şekilde batar. Bir can kurtaran filikası, uçsuz bucaksız vahşi Pasifik Okyanusu'nun ortasında yapayalnız kalır. Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşmaktadır. Pi'nin hayvanat bahçesi işleten ve hayvanlarıyla göç yoluna koyulan ailesi, batan gemide yaşamını kaybetmiştir.
Pi, kurtuluş yok gibi görünen bu okyanusta zayıf bir sandalda yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma savaşı verir ve keskin zekası ve zooloji bilgisiyle besin zincirine kurban gitmez. Ama şimdi Bengal Kaplanı ile teknede baş başa kalmıştır. Dev kaplana yem olmamak için hayvanla anlaşmanın ve yakınlaşmanın yollarını bulur. Sıra dışı yolculuk sona ermeden büyülü bir adaya varacaktır...
Daha da enteresanı Pi'yi canlandıran Suraj Sharma'nın ilk oyunculuk deneyimi. Filmden çıktığımda ben aynı durumda olsam ne yapardım diye düşünmekten kendimi alamadım. En kısa zaman da herkesin izlemesi gereken büyüleyici bir film...Şimdiden iyi seyirler:)

7 yorum:

  1. al işte bir merak konusu daha. acaba diyorum artık kuleyi de geçmiş bi sekilde bana bakan "alınacak ve okunacak kitaplar"listem bitene kadar bloguna hic girmesem mi:) kafam karısıyo, her geldigimde benim liste biraz daha kabariyo:)
    şaka bi yana, bana gercekten cok güzel fikirler veriyo bu blog. hep gelicem, olmadı benim kulenin yanına yeni bi kule diker ordan devam ederim listeyi şişirmeye :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kuşum ya ne zaman bloga gelsen beni şımartıp öyle gidiyorsun:)Çok tatlısın!Bence o alınıcaklar ve okunucaklar listeleri, kuleleri hiiiç bitmesin:)Sen benim kuleyi ve listeyi görsen korkup bir daha benle iletişim kurmazsın:)2013 bol okumalı bir yıl olsun inşallah!Kocaman kocaman öpüyorum:)

      Sil
  2. çok başarılı bir filmdi
    etkisinden çıkamıyorum ,ve hep hafizamda yer alıcak kesinlikle
    görsel bir şölen'di,herşeyiyle dört dörtlüktü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sana katılıyorum hatta dvd si çıktığında alıp tekrar tekrar tekrar izlemeyi planlıyorum:)

      Sil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bak iste bu post tam benlik olmus. Cunku bu sefer benim sana diyecek seyim cok : ) Bu kitabi ilk best seller oldugu donem alip okumustum, once ingilizcesini okumustum ve cok etkilenmistim, hemen sevgilime de okutmustum. Sonra turkcesini alip okumustum pekistirmek icin, onu da hemen babama vermistim, o da okuyup sevmisti. Sonra sonbaharda filminin cikacagini ogrenince, hemen fragmani izleyip merakla beklemeye baslamistim. Ve de bu son Istanbul seyahatimizde ilk is bu filme gittik esimle, 3G olarak izledik biz, ve bayildik, genelde kitap sonrasi filmler vasat gelir ya ( en son ornek benim icin Eat-Pray-Love idi ) bunda oyle olmadi, cunku o hayalimde canlandirdigim sahneleri nasil filme dokecekler cok merak ediyordum, ve Ang dokturmus, daha iyisi olamazdi. Gorsel bir solendi, cok etkilendim, dvd sini alip koleksiyona ekliycem. Bu arada edebiyat uyarlamalarindan konu acilmisken, Anna Karenina yi da gor kesin, annemle gittik ve cok begendik, sahneler arasi gecis, dekor, kostum, makyaj super, Keira nin oyunculugu da, guzel bir yorumlama olmus bence. Bir sinema filmi tavsiyem de Cem Yilmaz inki olacak, canli performans etkisinde gulduk butun salon, cok cok iyiydi. Bir postumda paylasicam bu film tavsiyelerimi ama once sana yazmis oldum boylelikle sen konuyu acinca : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin'cim böyle uzun uzun bir yorumu çok sevdim:)Pi'nin kitabını daha önce hiç duymamış olmam büyük ayıp:(Filmi izledim ama kitabınıda en kısa zaman da okuyacağım!Anna Karenina da izlenicek filmler arasındayken şimdi senin tavsiyenle daha da meraklandım:)En kısa zaman da izleyip, blogda da paylaşıcağım!Cem yılmaz'ı daha önce canlı performansını izlediğim için sinemada izlemeyi zamansızlıktan planlamıyorum ama dvd'si çıkar çıkmaz pi'nin hayatıyla beraber alacağım!Kocaman kocaman sevgiler:)xoxo

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...