22 Mart 2013 Cuma

Agatha CHRISTIE- DOĞU EKSPRESİNDE CİNAYET

   Hedefim tüm Agatha CHRISTIE kitaplarını okumak, yolum uzun biliyorum ama acelem yok diyerek kendimi teselli ediyorum:) İlk tanışmamız On Küçük Zenci ile başladı sonra Briç Masasında Cinayet 'le devam etti sırası ile 3 Yanlış 3 Ceset, Nereye?, Birisi Ölecek , Ölüm Meleği , Koltuktaki Ölü, Cinayet Salgını ve dokuzuncu Agatha CHRISTIE kitabı ile Doğu Ekspresinde Cinayet...
    Tarihimi de attım:)
    Arka Kapak;
    Gece yarısından sonra artan şiddetli tipi yüzünden Doğu Ekspresi artık yoluna devam edemeyecek durumdadır. Yılın bu zamanlarında lüks tren tamamen doludur. Ertesi sabah yapılan kontroller sonucu tüm yolcuların sağsalim trende olduğu anlaşılır. Ancak defalarca bıçalanarak öldürülen Amerikalı yolcunun kompartımanının kapısı içeriden kitlidir.
   Sonunda trende yolculuk etmekte olan Hercule Poirot cinayeti incelemeye başlar. Ancak kimi yolcular cinayetin izlerini yok edebilmek için yaşlı dedektifin dikkatini dağıtmaya çalışırlar. Poirot, kehanet sayılabilecek bir saptamayla cinayeti bir değil iki şekilde çözümlemeyi başarır.
    Agatha CHRISTIE kitapları beni hep şaşırtırdı ama Doğu Ekspresinde Cinayet hepten şaşırttı. Kitabın baş kahramanı Hercule Poirot'un kitapta İstanbul'a uğraması ve sık sık İstanbul'un adının geçmesi beni ayrıca çok mutlu etti. Doğu Ekspresinde Cinayet adı gibi aslında trende yaşanan bir cinayeti anlatıyor. Poirot'un aldığı mektup doğrultusunda zar zor yer bulduğu Doğu Ekspresine binmesi ile macera başlıyor.
    Düşünsenize bir gün gazetede bir aile faciasını okuyup çok üzülüyorsunuz sonra üzerinden yıllar geçmesine rağmen yolculuk yaptığınız vagonda ki öldürülen yolcu ile bağlantısı olduğunu öğreniyorsunuz! ŞOK!!! Tabii o trende Poirot olupta olayı dahil olmaması düşünülemez. Olayı enine boyuna araştırsalar da, katilin hala o vagonda olduğunu bilseler de sonuca ulaşamıyorken olaylar birbirine o kadar trajik bir bağlantı ile açığa çıkıyor ki ağzınız açık kalabilir. Kim bilir belki katil tek kişi değildir??? Soluk soluğa okuyacağınız bir Polisiye roman okumak  isterseniz Doğu Ekspresinde Cinayet en doğru karar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...