24 Aralık 2012 Pazartesi

Orhan KEMAL- ÖNCE EKMEK

  Okuduğum ikinci Orhan KEMAL kitabı! 
Orhan KEMAL'in anlatım dilini o kadar çok sevdim ki yeni yılda tüm kitaplarını okumayı planlıyorum. Bakalım ''Önce Ekmek'' nasıl bir kitapmış!
    Tarihimi de attım:)

    Arka Kapak;
    Orhan Kemal'in 1969 yılında hem Türk Dil Kurumu hem de Sait Faik Hikaye Ödüllerini kazanan kitabı Önce Ekmek, bu büyük romancının öykücülükte de ne kadar büyük bir kalem olduğunu  gösteriyor. Büyükşehir insanının yaşama ve şehre tutunma uğraşısını, kavgasını anlatan bu öyküler, tüm Orhan Kemal yapıtlarında olduğu gibi, okurun insana dair inancını besliyor, güçlendiriyor ve direnme gücünü artırıyor.

   Orhan Kemal'in kitapları bir okurun hayattarastlayabileceği o çok nadir hazineler arasında yer alır. Çok az yazar okurunun dünyasında onun kadar iz bırakır, okurunu onun kadar biçimlendirir. Orhan Kemal umudu ve iyimserliği yeniden kazanmamız için yol gösterir bize. Edebiyatımızın en değerli ustalarından biri olan Orhan Kemal'in kitaplarını yayınlamaktan onur duyuyoruz.

    Önce Ekmek 109 sayfa 17 kısa öyküden oluşan bir kitap. Açıkcası ben kısa öykü sevmeyen bir Kitap Bağımlısıyım ama Orhan Kemal'in harika anlatımından ve olağanüstü gözlem yeteneğini okuyucuya sonuna kadar hissettirmesinden dolayı çok sevdim. Bence kitap okumaya vaktim olmuyor diyenlere, kalın ve karmaşık kitaplardan sıkılıyorum diyenlere ya da hayatım da hiç Orhan Kemal okumadım hangi kitabı ile başlasam diyenlere harika bir tavsiye...

2 yorum:

  1. hayatımda hiç Orhan Kemal okumadım diyenler 2 oldu abla :P
    yani belki ilkokulda farkında olmadan okutmuşlardır ama onu da hatırlamıyorum zaten:) kısa hikayeleri sevmem esasen, ama sen okuyup bitirdiysen ve şiddetle tavsiye ediyosan bunu da listeme eklerim;)
    gerçi benim okunacaklar listesi bir kale kadar olmasa da en azından bizim sitenin duvarları kadar yükseldi:P ne ara okurum bilinmez ^,^
    ama öpücüklerimi yollamama bunların hiçbirisi engel degil tabikisi ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bloguma gelipte yorum bırakınca ben acayip mutlu oluyorum kuşum:)Hiç Orhan Kemal okumadıysan ya da adediğin gibi hatırlamıyorsan önce Kötü Yol kitabıyla başla sen olur mu? Önemli olan çok okumak değil zaten okuyor olmak bile çok önemli! Öpücüklerimi alırım blog da ki kitap çekilişine de beklerim son 4:)Kimbilir duvara bir kitapta ben koyarım:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...