20 Ocak 2014 Pazartesi

Ahmet ÜMİT- BEYOĞLU'NUN EN GÜZEL ABİSİ

    Ahmet ÜMİT'le ilk tanışmamız Bab-ı Esrar ile başlayıp Beyoğlu Rapsodisi ile devam etti. Nedendir bilinmez uzunca bir süredir Ahmet ÜMİT okumaya fırsatım olmamışken son kitabı Beyoğlu'nun En Güzel Abisi ile bu ayrılığa bir son vermiş oldum...
 Arka Kapak;
    YILBAŞI GECESİ İŞLENEN BİR CİNAYET...
     Tarlabaşı'nın arka sokaklarında bulunan bir erkek cesedi. Öldürülmüş erkeklerin en yakışıklısı, belki de en kötüsü. Karanlık sırların ortaya çıkardığı utanç verici bir gerçek. Gururlarının kurbanı olmuş erkekler, onların hayatlarını yaşamak zorunda olan kadınlar. Bu cinayetler yatağında, bu kötülükler bahçesinde, bu insan eti satılan can pazarında masumiyetini korumaya çalışan bir adam. Bir zamanlar İstanbul'un en gözde yeri olan Beyoğlu'nun hazin hikayesi.

    KARANLIK...
    Soğuk havayla iyice ağırlaşan bir karanlık. Uzaklardan şarkılar geliyor kulağına, neşeli kadın çığlıkları, ayarını yitirmis sarhoş nağraları. Biri küfrediyor belki ana avrat, belki ağlıyor biri hıçkıra hıçkıra, belki biri sessizce ölüyor bu gürültünün, bu henğamenin ortasında. Umrunda değil. Hepsinden sıyrılmış, sadece öfke...Nereye gittiğini bilmeden yürüyor, nefret tarafından kuşatılmış olarak. Kıskançlık denen o canavar, çelikten pençesine almış yüreğini, habire sıkıyor.

    "KADINLAR," DİYOR BİR SES ZİHNİNİN DERİNLİKLERİNDEN...
    "Kadınlar, onlarla oynayamazsın...Oynadığını zannedersin ama bir de bakmışsın, asıl oyuncak sen olmuşsun." Hayatına giren kadınların yüzleri beliriyor sokağın zemininde. Birer birer düşüyor görüntüleri ayaklarının dibine. Hepsinin boynu bükük, hepsinin gözlerinde keder. Hepsi üzgün...Aldırmıyor, bir su birikintisiymiş gibi basıp geçiyor üzerinden ama yeniden düşüyor görüntüler zemine. "Kadınlar" diyor o ses yine, "Kadınlardan asla kurtulamazsın, hayaletleri hayatın boyunca seni takip eder."
    Başkomiser Nevzat harika bir karekter ben yazarlarla bütünleşen karakterlere bayılıyorum. Ahmet ÜMİT Beyoğlu'nun En Güzel Abisi kitabında yine kalemini konuşturmuş! Herzaman ki gibi yine bir cinayet, yine mekan Beyoğlu, yine kitabımızın kahramanı Başkomiser Nevzat, ve yine her sayfasında acaba katil kim dedirten bir kitap. Bu kitabı ekstra sevmem de ki en büyük sebepse sevgili Ahmet ÜMİT kitabında gezi arkı olaylarından da bahsetmiş.
    Beyoğlu'nun En Güzel Abisi'nde yılbaşı gecesi işlenen garip bir cinayet anlatılıyor. Olaylar bir yandan Gezi Park'ı olaylarına karışıp ordan  şu ara kentsel dönüşümden nasibini almış Tarlabaşın da ki rant kavgası da hikaye'ye dahil oluyor. Tabi ki aşksız olmaz...Tarlabaşın da ki hayatı tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.
     Bu ara ne okusam? Sürükleyici bir polisiye arıyorum? En iyi Ahmet Ümit kitabı hangisi? gibi sorularınız varsa kafanızda doğru yazıyı okuyorsunuz:)

4 yorum:

  1. Sürükleyici bir Ahmet Ümit eseri daha...
    www.intrustweeat.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba In Trust We Eat:)Kesinlikle katılıyorum...

      Sil
  2. Bu kitabın ismini çok duyuyorum. Hatta alsam mı almasam mı diye çok düşündüm ancak konusu beni çekmedi. Bu aralar çerezlik hafif konulu kitaplara yöneldim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuğçe Açık:)Hafif konulu kitaplarınla sana keyifli okumalar o zaman:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...