9 Ağustos 2012 Perşembe

Elif ŞAFAK- ŞEMSPARE

  Ha bugün ha yarın, o geçsin, bu geçsin derken; Blogumu açıp ilk postumu yayınlamanın vakti geldi. İlk kitabım Elif ŞAFAK'tan ŞEMSPARE...

  Genellikle kitap alışverişimi D&R'lardan yapmayı seviyorum ama elimde yedek kitabım kalmayınca bandırollü kitap satan heryer benim için D&R :) Kitaplarımı, yazıp çizmeyi sevmem ama hangi tarihte, nereden aldığımı yazıyorum ki yıllar sonra açıp baktığımda hatırlamak hoşuma gidiyor. :)


   Elif ŞAFAK kitaplarını severek okurum. Bunlar Kütüphanemde ki Elif ŞAFAK kitapları, iki eksikle aslında; Baba ve Piç, Siyah Süt'ü de okudum. Ancak Şemspare'ye karşı önyargılarımdan dolayı okumayı geciktirdiğim halde merakıma dayanamayıp okudum.


   245 Sayfa sonrasın da biraz hayalkırıklığı, birazda sitemle bitirdim. Ben beni yormayan, zorlamayan, düşündürmeyen kitapları okumayı çok sevmiyorum. Şemspare de tam böyle bir kitap! 
Aslında denemeden çok Yazar'ın kendisini anlatan, gündemde ki olaylara dokunan ama tarafını belli etmeyen, ne yazık ki ticari kaygı taşıdığını hissettiren bir Şemspare olmuş!!!

    
   Benim için bir kitap daha bitermenin huzur'u bambaşka.. Şemspare'nin beni hayal kırıklığına uğratması bir daha, Elif Şafak okumayacağım anlamına gelmiyor. Ama ne yazık ki Şemspare'yi tavsiye etmiyorum!!!

Ve böylece bir kitap daha biter, Gülşah yeni kitabına başlar...

10 yorum:

  1. Tavsiyene uyup elimdeki kitabi okumayi iyice erteliyorum o halde :)) cunku yorumuna cok inaniyorum.. Bu arada hayirli olsun demenin en buyuk mutlulugunu ben yasiyorummmm ❤ bilesinnnnnn :)))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Gülşah,hoşgeldin :)
    Ben de Elif Şafak'ı çok eskiden beri okurum ama bana da Aşk'tan sonra kitapları tat vermemeye başladı,neden bilmiyorum ama İskender'den de öyle çok etkilenmedim.Araf,Baba ve Piç,siyah Süt,Aşk çok çok tatmin edici kitaplardı benim için de.Tabi ki bir yazarın her kitabını çok beğenmek zorunda değiliz ama ben de senin gibiyim,beni zorlayan kitapları seviyorum,böyle okurken durup,düşündüren,başka dünyalara çeken kitapları..Umarım bundan sonraki kitapları yine doyurucu olur.
    Blogun hayırlı olsun diyor,bol postlu,bol izleyicili zamanlar diliyorum :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. #Lulu Canım benim bu blogu açmamda ki süreçte en büyük destekçimsin:)Daha da güzel Kitap projelerin de birlikte yapıcaklarımız var biliyorsun? Herşey için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. #Fido Merhabalar; öncelikle güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, çok kibarsın:) Aslında sadece Elif Şafak değil diğer yazarların da ticari kaygı yaşayarak çıkardıkları kitapları sevmiyorum ki Elif Şafak bunu son zamanlar da çok sık yapar oldu:( Umarın bir sonra ki kitabını okumaya doyamayız:) Şimdi senin blogunu keşfe geliyorum:)

    YanıtlaSil
  5. Gülşah merhaba,

    Öncelikle blogun hayırlı olsun.

    Şemspare deki aynı hayalkırıklığını bende yaşadım. Kitabın adının bile şemspare olması bence ticari bir hinlik.

    Neyse deyip sıradakine geçim bende:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Goldenretriever Ares; Öncelikle hem yorumun hem de güzel dileğin için çok teşekkür ederim:) Ben Elif ŞAFAK kitaplarını çok severim ve sevdiğim yazarın bence ihtiyacı olmadığı halde ticari amaç kitap çıkartması çok üzücü:( Ki Elif ŞAFAK Kağıt Helvada ve Firarpereste de aynısını yapmıştı!!! Umarım yeni kitabı hayal kırıklığı yaratmaz.

      Sil
  6. Elif Şafak'ı ben hiç sevmiyorum.Bana çok fazla ün ve maddi kaygı güden bir kişi olarak geliyor.
    Bu arada bir oturuşta bütün yazılarınızı okudum,çok büyük zevkle.Yeni postlarınızı merakla bekliyorum :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar cyrstalll:)Elif ŞAFAK için haksız bir yorum sayılmaz ama inan çok iyi kitaplarıda var!Bence Baba ve Piç senin için harika bir başlangıç olabilir!:)

      Sil
    2. Aşk'ı okumuş ve pek sevmemiştim ancak bu sene toplu okuma gibi bir etkinlik var,onun için tekrar okuyacağım.Kuzenim de İskender'i görünce bir şans vermek istedim,onu okuyorum şimdi.Çok teşekkür ederim tavsiyen için :)

      Sil
    3. Merhabalar:)İskender çok başarılı bir kitap ben çok sevmiştim umarım sen de keyifle okuyorsundur!Rica eder her zaman beklerim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...