16 Ağustos 2012 Perşembe

Orhan PAMUK-MASUMİYET MÜZESİ

  ''Masumiyet Müzesi'' benim hayatımın kitabı... 
Hiçbir kitap beni Masumiyet Müzesi kadar etkilememiştir! Yaşanmış bir hikaye olmasından mı? Füsun'la, Kemal'in yaşadıklarından mı? hiç bilmiyorum ama şu satırları yazarken bile kafamdan film şeriti gibi geçen kareler Kemal'in kararsızlıkları, Füsun'nun acıları, Sibel'e yapılan haksızlık ki bu tartışılabilir, tel tokalar, sigara izmaritleri, Merhamet apartmanı, Fuaye...

    
  Ne yazık ki hangi tarihte ve nerden aldığımı not almamışım ki; şuan bunun için çok üzgünüm :( nostalji yapardım...

    
Yukarıdaki cümle bile ''kitabı okuduktan sonra ilişkilere, aşka, sevgiye olan bakış açımı değiştirdi'' desem yalan olmaz. Sahip olduğu hayatın, aşk'ın, arkaşlarının, dostlarının, işinin, ailesinin degerini bilen, buna sahip çıkan o kadar çok az insan var ki!!!

    592 sayfa için 592 dakika hiç susmadan konuşabilirim. Masumiyet Müzesi'ni okumuş insanlarla sohbet etmek, kitabın en çok hangi bölümlerini sevdiğini ögrenmek, Füsun mu? Kemal mi? Sibel mi? haklı diye sorup sebeplerini dinlemek beni hep heyecanlandırmıştır.

    Orhan PAMUK'a teşekkür etmek için o kadar çok sebebim var ki; böyle harika bir kitabı Türk Edebiyatı'na kattığı için, hafızam da harika sahneler bıraktığı için, her 10 yılda bir dönüp dönüp okuyacağım bir kitap yazdığı bununla da kalmayıp üstüne Masumiyet Müzesi'ni kurduğu için çok teşekkür ederim.

    
  Okuyucularına da güzel bir jest yapıp kitabı alan okurların Masumiyet Müzesi'ne bir kere ücretsiz giriş bileti kitabın 574.sayfasında. Masumiyet Müzesiyle ilgili tüm bilgiler internet sitesinde ayrıntılarıyla bulunmakta. Bu kadar yazmış, anlatmış olmama rağmen ne yazık ki ben de Masumiyet Müzesine gidemedim :( Ama en yakın zamanda gidip ayrıntıları ve gördüklerimi sizinle paylaşıcağım...

    
    En çok merak ettiğim ise, sizi Masumiyet Müzesi'nde en çok hangi bölüm etkiledi?

4 yorum:

  1. Canim biliyorsun suan ben de bu kitabi okuyorum.. Inan benim icin de son derece etkileyici bir kitap oldu.. Hayatimin kitabi dedigim kucuk prensimin yerini alacak sanirim :)) Seninle kitap bitince degerlendirme yapmayi sabirsizlikla bekliyorum.. Ve daha onemlisi muzeyi birlikte gezelim diyorum ?? :))

    YanıtlaSil
  2. Lülücüm bu kitabı çok seviceğini biliyordum:)Bakalım sen bitirince kitapta geçen olaylarla ilgili yorumların ne olucak merak ediyorum.Harika olur çünkü benim için de Masumiyet Müzesi'ne iki kez gitme sebebim olucak:)p.s.anlatırım:)

    YanıtlaSil
  3. Hayatınızı değiştirecek denilen çok kitap okudum ama beğenmekten öteye geçemedi.Hangisi hayatının kitabı diye sorsalar hemen cevap veremem çünkü henüz öle bir kitabım yok.Sizin tavsiyenizle bu kitabı okumayı düşünüyorum bakalım sonuç nasıl olacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap biraz göreceli bir kavramdır benim için iyi olan sizin için kötü olabilir ama ben yaşanmış, gerçek hikayeleri severim Masumiyet Müzesi de tam buna örnek:) İnşallah beğenirsiniz, okuduktan sonra yorumlarınızı bekliyorum?

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...