11 Eylül 2013 Çarşamba

Hıfzı TOPUZ- GAZİ VE FİKRİYE

   Hıfzı TOPUZ ne zamandır okumak istediğim yazarlar arasında yer alıyordu ki tanışmamız Gazi ve Fikriye ile olması beni ayrıca mutlu etti.Ülkemizin geçirdiği karanlık günleri göz önüne alırsak Atam'la ilgili şeyler okumak içimi aydınlattı kesinlikle...
    Tarihimi de attım...
    Arka Kapak;
    "Beni iki kadın çok sevdi: Biri yanlız ben olduğum için, öteki mevkim için." (Mustafa Kemal)
   
    Mustafa Kemal'i, karşılık beklemeden, yürekten, yanlızca "O" olduğu için seven tek kadın Fikriye...
    Milli mücadelede her zaman onun yanında olmasa da, desteğini hep hissettiren Fikriye...
    Ne yazık ki Fikriye'nin, bu içten sevgi karşılığında elde edebildiği tek şey büyük bir hayal kırıklığı olmuştu.
    Hıfzı Topuz'un bu tarihsel romanında, Mustafa Kemal ile Fikriye'nin tanışmaları, ilişkilerinin bilinmeyen yönleri ve Fikriye'nin trajik sonu sürükleyici bir dille anlatılıyor.
    Bu karanlık zamanlar da Atam'la alakalı dizeler okumak bana o kadar iyi geldi ki anlatamam, kitap sadece Gazi ve Fikriye'nin arasında geçenlerden daha öte Atatürk'ün hangi zorluklar içinde bu ülke'yi aydınlığa çıkardığını anlatıyor. O aydınlığı hissetmeye o kadar çok ihtiyacım vardı ki anlatamam!!! Bunca zor günlerden geçmiş bir ülke şimdi nasıl olur da böyle karanlık ellerin elinde olabiliyor inanın aklım almıyor:( Her karanlık geçen zamanın bir aydınlık belirtisine inanan biri olarak da bu karanlık günlerin çok yakın zaman da biteceğine inanmak istiyorum. Sizin de olanlardan içiniz karardıysa mutlaka Atatürk'le ilgili bir şeyler okuyun inanın çok iyi geliyor... O kadar çok karanlık kelimesi kullanmışım ki artık siz düşünün içim nasıl kararmış:((

2 yorum:

  1. O kadar dillere destan bir adam ki ! onun tarih bilgisi esliginde kitaplarini hikayelerini romanlarini okumak benim en sevdigim seylerden.. Elimde cok kitap var ama ilk firsatta yeni bir Hifzi Topuz okumak istiyorum ben de ! Okuduguna en cok sevindigim yazar oldu tatlim ! :)) Allah saglikli uzun omurler versin umarim... (Tum romanlarini dolma kalem ile yazar hala biliyor musun ? ne ask ! )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Lülüm senin ne kadar çok sevdiğini biliyorum:)Ben de çok severek ve keyifle okudum yanlız dolma kalem konusuna inanılmaz şaşırdım ve ona hayranlığım daha da arttı desem yalan olmaz:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...