Tarihimi de attım...
Arka Kapak;
Şaşırtıcı ve çok katmanlı olay akışı, kişilerin zenginliği ve derinliği, zaman zaman bir röportaj keskinliği kazanan masalsı diliyle tam bir Yaşar Kemal romanı Tek Kanatlı Bir Kuş. Kısalığının şaşırtıcılığı onun roman oluşunun gerçekliğini değiştirmiyor.
Aynı zamanda bir çağ romanı da: Halkının neden terk ettiği bilinmeyen, gizemi karanlık bir kasaba, bu kasabaya atandığı halde gidemeyen bir posta müdürü, yalnızlığın timsali bir istasyon şefi, "Alamancı" bir genç kadın...Ve bütün fantastikliğine karşın son derece gerçekçi gelen bir dünya ...Metafor mu? Alegori mi yoksa?
Yaşar Kemal bu kısacık romanda anlatıcılığının sınırlarını zorluyor.
''72 sayfa roman olur mu?'' demeyin, Yaşar Kemal öyle bir yazmış ki 72 sayfaya kocaman bir roman sığdırmış. Atanan bir posta müdürü'nün atandığı köye gitmek için yolda başına gelenleri, durdukları istasyonda ki istasyon görevlisini ve köye yıllardır gelmeyen Alamancı görgüsüz genç kızın hikayesini anlatıyor. Köy gizemli, terk edilmiş, hiç bir araç onları götürmek istemiyor ama kimse nedenini bilmiyor!!! 72 sayfa deyip geçmeyin mutlaka bu romanı okuyun derim...53 yıl sonra Yaşar Kemal bu romanı yayınlamaya karar verdiyse mutlaka bir sebebi vardır...
Türk romanında betimlemeyi Yaşar Kemal'den öğrenmeli :) Çok sevdiğim bir yazardır.
YanıtlaSilMerhabalar A.O Bolat:)Kesinlikle katılıyorum size ben de çok seviyorum:)
Sil