3 Şubat 2014 Pazartesi

Ece TEMELKURAN- DÜĞÜMLERE ÜFLEYEN KADINLAR

   Ece TEMELKURAN'ın kitabını almamın tek sebebi vakti zamanın da Uğur MUMCU'nun gelini olmasıdır. Kimine göre saçma olsada bazen bazı insanlara vefa borcum olduğunu hissederim...Uğur MUMCU'ya da fazlası ile var bence:(
    Tarihimi de attım...
    Arka Kapak;
    "Amira, bize kadınları nasıl seveceğimizi anlatan bir kitap lazım. Yoksa hep böyle şapşal ve kavruk kalacağız. Bize kadınların nefesini genişletecek, o nefesin rüzgarına yelken açmamızı öğretecek bir kitap lazım. Yoksa biz ne kadar sevilsek tamir olmayız."

    Bir kadının kalbini fena kırmış bir adam...
O adamı öldürmek için çölü geçmeyi göze almış dört
kadın...Düğümlere Üfleyen Kadınlar bu yolculuğun
romanı. Ne kadar sevilse de tamir olmayan o yaralı
coğrafyada, Ortadoğu'da geçiyor. Saraylar devrilip
meydanlar dolarken sorular kalıyor geriye. Her yola
en az bir soruyla çıkılır çünkü: Bir kadın ya da bir
ülke nasıl sevilir sahiden?
    Düğümleri Üfleyen Kadınlar benim için çok ilginç bir tecrübe oldu kesinlikle. İlk okuduğum Ece Temelkuran kitabı. Bu kitabı hem sevdim hem de sevemedim ikilemi, blogumda post yazmayı çok seven ben kitabı bitireli aylar olmasına rağmen bu yazıyı yazmak hiç içimden gelmedi.
    Hayatları bir şekilde kesişen kadınların hikayesini anlatıyor. Bu kitabı, kitap olarak okumak yerine filmini izlemeyi tercih ederdim. Neden derseniz, olay içinde olay, konu içinde konular.. olduğu için filmi daha anlaşılır ve sürükleyici olur diye düşünüyorum. Ne yazık ki benim tavsiye ediceğim kitaplar kategorisinde değil ama tabii ki kitap zevkleri de tartışmaya açık olmadığı için Düğümleri Üfleyen Kadınları beğenen kitap bağımlılarına selam ederim:)

2 yorum:

  1. aynı görüşteyim hatta genelde bu kitapla ilgili çoğu yorumu takip ederim seninde ne diyeceğini çok merak etmiştim ilk açtığımda.aynı okuma zevkine sahip olduğumu biliyorum seninle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hayatım Kitap:)Yaşasın ortak kitap zevklerimiz o zaman:)Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...