24 Eylül 2012 Pazartesi

Kitap Bağımlıları'nın Ekim Ayı Kitabı!

  Kitap Bağımlılarını açıkladıktan sonra sıra ilk hangi kitabı okuyacağımız kısmına geldi ki; sanırım en zor kısmı da buydu! 

Bir kere Kitap Bağımlıları'nın daha önce hiç bu kitabı okumamış olması ilk şart olduğundan aslında düşünmeme gerek kalmadan zaten uzun zamandır aklımda olan, okunacaklar listemin en başında ki ''Anne Frank'ın Hatıra Defteri'' oldu. Şans benden yana olunca da bağımlıların hiçbiri daha önce okumadığı için Ekim ayı kitabımız Anne Frank'ın Hatıra Defteri. :)
    Arka Kapak;
    Anne Frank 12 Haziran 1942 ile 1 Ağustos 1944 arasında bir günlük tutmuş; sürgündeki Hollanda hükümetinin Kültür ve Bilim Bakanı Bolkenstein'ın radyodaki konuşmasını dinleyene kadar da günlüğünün sayfalarını yanlızca kendi için doldurmuştu. Ancak Bolkenstein radyo konuşmasında, gelecek kuşakların savaşta ne gibi dehşetler yaşandığını tam anlamıyla anlaması için, Hollanda halkının Almanlardan gördüğü zulme şahitlik eden tüm belgelerin toplanıp yayınlanması gerektiğini söylüyor; örnek olarak da günlükleri veriyordu. Bu sözlerden çok etkilenen Anne Frank, savaştan sonra bir kitap çıkarmaya karar verdi. Günlükleri bu kitap için temel olacaktı.
   Ne var ki Anne Frank, 1945 yılının Mart ayında, on beş yaşındayken Bergen Belsen kampında öldü. Günlüğü ise, savaştan sonra hayatta kalan tek aile üyesi, Otto Frank yayımladı. Anne Frank'ın Hatıra Defteri o zamandan beri dünyada en çok okunan kitaplardan biri oldu. Otuzun üzerinde dile çevrilerek 16 milyonadet sattı.
   Ülkemizde de yayımlandığı ilk günden beri aynı ilgiyle okunan, okullarda öğretmenlerin referans kitap olarak tercih ettiği vazgeçilmez kitaplardan biri olarak ANNE FRANK'IN HATIRA DEFTERİ'ni gözden geçirilmiş baskısı ve orijinal dilinden yapılmış yeni çevirisiyle bir kez daha okuyucularla buluşturmaktan onur duyuyoruz.


    Belki bizimle birlikte siz de bu kitabı okumaya karar verir sonrada bizimle düşüncenizi burdan paylaşırsınız. Ne dersiniz? 

Kasım ayında biz ilk Kitap Bağımlıları buluşmamızı yapana kadar keyifli okumalar...  :)

4 yorum:

  1. Fistik ! Bugun aciklamani bekledigim icin aksam kitabimi aldimmm ! :)) İlk toplantimiz icin sabirsizim ama inan huzunlu bir toplanti olacak.. Kitabi okumadim ama Hollanda'da saklandigi ve daha sonra muze haline gelen evi gordum.. Okumaya baslamadan once kucucuk yuregiyle yasadigi inanilmaz duygulara hepimizin hazir olmasi sart ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Küçük Prens:) Kitap çok hüzünlü ama beni etkileyen yanı gerçek bir hikaye olaması!Kasım ayı biran önce gelsin istiyorum. Hollanda'ya kadar gidip Anne Frank'ın evini görmeden gelenlerdenim ama üzülmüyorum eminim kitabı okuduktan sonra Hollanda seyatinde ki ziyaret daha anlamlı olucak!

      Sil
  2. Merhaba Gulsah
    Cok guzel bir amaca hizmet ediyorsunuz ozellikle benim gibi kitap okumayi sevenler icin harika bir blog. Hemen Ekim ayinin kitabini listeme ekledim, ani ve biyografi kitaplarini okumayi seviyorum eminim bu kitabi cok severek okuyacagim, sevgiler Ayfer ჱܓ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhana Ayfer:)Bloguma hoşgeldin:)Güzel yorumun içinde çok teşekkür ederim:)Bu ayın kitabını okuduktan sonra yorumlarını merakla bekliyorum:) Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...