2 Eylül 2012 Pazar

Sabahattin Ali-KUYUCAKLI YUSUF

  ''Nereden başlasam, nasıl anlatsam'' bilemediğim kitaplar kategorisinde en baş köşeyi aldı Kuyucaklı Yusuf...

Sabahattin Ali'ye olan hayranlığım Kürk Mantolu Madonna ile başladı. Kürk Mantolu Madonnayı okuduktan sonra hemen arkasından Kuyucaklı Yusuf'u okumak istedim ama nedenini bilmediğim uzunca bir aradan sonra okuyabildim. Okuduktan sonra da kendime çok kızdım geçiktirdiğim için!!!
    
  Geçmiş zamandan günümüze kadar gelen kitaplar beni daha çok cezbetmiştir. Her zaman düşünmekten kendimi alamıyorum; 1937'den beri kim bilir kimler okudu bu kitabı diye...
    
   Tarihimide attım...
  222 sayfa'nın nasıl bittiğini anlamadığım, her sayfasında beni şaşırtan, hüzünlendiren, düşündüren harika bir kitap! 

Kitap okumayı seven herkesin kesinlikle ''Kürk Mantolu Madonna'' ve ''Kuyucaklı Yusuf''u ısrarla okumasını tavsiye ederim. Hatta benim okunacaklar listemde şimdiden Sabahattin Ali'nin ''İçimizdeki Şeytan'' kitabı en baş köşeyi aldı.

  Ben tüm sorularımın cevabını buldum kitabın içinde, hatta sonunuda gözyaşları içinde bitirdim. :( 
Okuduğum kitapları bitirdikten sonra kitabı daha önce okumuş kişilerle kitap hakkında kritik yapmayı çok seviyorum. Kuyucaklı Yusuf'u okumuş arkadaşlara ihtiyacım var. Çünkü konuşacak çok şey var...

2 yorum:

  1. Cuma aksami Alpcan'a giderken Feribotto bitirdim Masumiyet muzesini.. Muzeye gitmek icin can atiyorum ve bir taraftan da cok uzuluyorum Kemal'in biz muzeyi gezerken odalarindan birinden pijamali karsimiza cikamayacagi icin.. Gozyaslari icinde bitti kitabim.. Ve inan erteledigime daha da cok uzuldum bittiginde.. :( Elimdeki kitaplar bitsin hemen yine uzun zamandir erteledigim Kurk Mantolu Madonna'yi okuyacagim.. Kendime soz ! Bu arada Muzeye ne zaman gidiyoruz ?? Bunu acilen planlamak istiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Lülü:) Masumiyet Müzesini beğeniceğinden emindim zaten ki yanılmamakta beni çok mutlu etti:)Kürk Mantolu Madonna ve Kuyucaklı Yusufu da en kısa zamanda okumalısın! En kısa zaman da programlayıp gidebiliriz!Senden gelicek bir hadi yeter bana:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...