10 Mayıs 2013 Cuma

Aydın BOYSAN- ŞEREFE

 ''Sanat uzun, hayat kısa'' derler ya gerçekten çok doğru bir laf! O kadar çok okumak istediğim yazar, o kadar çok kitap var ki.. daha da keşfetmediklerimi düşündükçe ya hepsini okuyamadan bu dünyadan gidersem diye korkmuyor da değilim! Bu zamana kadar neden Aydın BOYSAN okumadığımı hiç bilmemekle beraber kitabı bitirdikten sonra kendime fazlası ile kızdım...
    Tarihimi de attım...
    Arka Kapak;
    Rakı içmek bir sanattır diyor Aydın BOYSAN, "demcilik" yabana atılmayacak bir iş.

    BOYSAN Cumhuriyet'in ilanından iki yıl önce başlayan ömründe ilk yılların parlak yükselişinin ardından yaklaşık 60 yıldır birçok olayın kötüleştiğini hatta berbatlaştığını görmüş, ancak yine de tek bir tesellisi var. O da 60 yılda kalitesi iyileşen rakılar.

    BOYSAN uzun zamandır aklına koyup da henüz istediği gibi gerçekleştiremediği bir konuya, demlenme konusuna, bu kitapta yeterince değiniyor.

    Sohbet tadında anlatımıyla, Aydın BOYSAN'dan birbirinden ilginç anılar...

    Benim gibi bir Kitap Bağımlısı'nın bu zamana kadar Aydın BOYSAN'nın mizah da yazdığını bilmemesi çok büyük ayıp!!! 150 sayfada arka kapakta da yazdığı gibi gerçekten sohbet tadında başından geçen olayları hep rakı'ya bağlayarak inceden ince'ye mizah yaparak okuyucunun yüzünde hep bir tebessüm olacak şekilde yazmış. Benim gibi rakı sever biri iseniz eminim zevkle okuyacaksınız! Aklımda kalan da en çok bu zamana kadar rakı'yı ben dahil etrafımda ki herkesin yanlış içmesi. Şerefe de uzun uzadıya anlatıyor. Şiddetle tavsiye eder, kadehimi Aydın dedem'e kaldırırım:)

6 yorum:

  1. Sevdim bu kitabı. Daha önce hiç Aydın Boysan okumadım. Bunu okumalıyım. Daha kitabın adından seveceğimi anladım zaten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Pınar:)Kesinlikle okumalısın hele ki rakı seversen çok keyif alıcaksın:)Sevgiler

      Sil
  2. rakı içmek bir sanattır...ne güzel demiş.benim de kadehimi Aydın Boysan için kaldırasım geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Sanem:)O zaman ilk fırsatta Aydın Boysan için iki tek atmalısın:)

      Sil
  3. canımmm rakının sanat oldugunu bılmezmııym..rakı cok sverım ama hıc ıcmedım ben kokusuna hayranım..alkol hıc almadım alsam keısn rakıcı olurdum..aaaa bılıyormusun bır arkadasımm rakı cayla ıcılır der ve rakısının yaında hep cay olur :)sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben de rakı sofrasında arada çay içmeyi sevenlerdenim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...