13 Mayıs 2013 Pazartesi

Hande ALTAYLI- KAHPERENGİ

   Bazen bazı kitapları ertelememek gerektiğini bu kitapta çok iyi anladım. Kahperengi ne zamandır okunacak listemde olmasına rağmen bir türlü fırsat bulup okuyamamıştım. Ne zaman ki kitap dizi olup herkes kitaptan ve dizisinden fazlası ile bahsetmeye başladı işte o zaman okunacaklar listemin en başına almaya karar verdim...
    Tarihimi de attım...
    Arka Kapak;
    O sabah yatakta gözlerini açtığında ise kendini iyi hissetmiyordu. Bir gece önce Fırat'ı görmek dengesini altüst etmişti. Geçmişin asla sandığımız kadar uzakta kalmadığı gerçeğiyle yüzleşmek, yeteri kadar uzağa gidemediği kaygısını doğuruyordu. Yoksa yıllar geçtikçe güçleneceğine, zayıflıyor muydu insan? Olgunlaşacağına koflaşıyor, dayanıklılığını yitiriyor muydu? Öğreneceğineunutuyor, bildiklerinden şüpheye mi düşüyordu? Geride bıraktığı onca şeyden ve onca yıldan sonra böyle yaprak gibi titremek, kendini başa dönmüş gibi hissetmesine yol açıyordu. Yürümüş, yürümüş ama hiçbir yere gidememişti. Belki de dünyanın yuvarlak olması, daima başladığın yere, yani kendine döneceğin anlamına geliyordu.

    Küçük bir Anadolu kasabasından İstanbul'un ışıklı gecelerine uzanan bir yolculuğun hikayesi. Sevginin değil, mecburiyetin birlikte tuttuğu bir ailede büyüyen Narin ilk kez aşık olduğunda yolların nihayet daha büyük yollara bağlandığını, o büyük yolların da başka şehirlere, ülkelere kavuştuğunu anlar. Ve biri gittiğinde arkasında bir yol bıraktığını. Ama o yolların nefrete, ihanete de açıldığını anlaması için aradan yılların geçmesi, dostlukların sınanması, kaybedilenlerin bulunması gerekecektir.

    Aşka Şeytan Karışır ve Maraz adlı romanları yayımladığı yıllarda en çok satanlar listesinden aylarca inmeyen Hande Altaylı'dan yaşamın içinden, samimi ve sarsıcı yeni bir roman.
    Kahperengi; Merhamet dizisini merakıma yenilip izlemeseydim daha da çok sevebiliceğim bir kitap olabilirdi! Kitabını okuduğun filmi izliyeceksin ama filmini izlediğim kitabı okumayacaksın! Tecrübe ile sabittir bana zevk vermiyor. Bunun dışında ise acayip sürükleyici, etkileyici bir anlatım diline sahip. Küçük bir kasabada geçen olaylar zinciri; sırf zengin diye çaresizlikten korkunç çirkin bir kadınla evlenen bir adam, o kadından olan üç çocuk, fakirlik, sefalet, aşk, ihanet sonrasında başlayan kaçışlar, terketmeler kısacası trajedi ile geçen bir hayat. Ama o kadar yaşanan kötü şeylerden sonra bile inanırsak başarılı olabiliceğimizi gösteren harika kanıtları var kitabın. Evet kitap çok güzel ama ben diziyi birazcık daha çok sevdiğimi söylesem yalan olmaz! Kafamda olan soruların cevabını dizide senaristlerin hayal gücü ile bulmak beni mutlu ediyor. Hem keyifle okuyacağınız sonrasında keyifle izleyebileceğiniz bir yapıt KAHPERENGİ...

6 yorum:

  1. diziyi izleyen biri olarak kitabı okursak hayal kırıklığı yaşar mıyız?

    YanıtlaSil
  2. okunacaklar listemde hala bekliyor.. aska seytan karisir okumus ve aslinda edebi pek buyuk bir anlami olmasa bile cok kolay okudugun dili cok keyifli bir yazardi.. firsat bulur bulmaz okuyacagim kahberengini.. operim tatliskom !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Lülüm:)Kahperengi de edebi değeri çok fazla olmayan bir kitap ama dediğin gibi Hande ALTAYLI'nın çok iyi bir dili var!En kısa zaman da okuman dileği ile:)Ben de Aşk'a Şeytan Karışır ve Maraz'ı okunucaklar listeme aldım bile:)

      Sil
  3. okudum ben bunu ama ne zor sartlarda bır bılsen...bır de tv kı halleırnden herkes bahsedınce kıtap halı cok cezbetmedı benı...ancakkk yınde sart okunması lazım her duyguyu aynı anda yasayabılyor ınsan...sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kesinlikle dizi daha iyi ama kitaba herşeyi sığdırmak ya da kitaba sığdırdıklarınla dizi yapmak zor iş olmalı:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...