6 Mayıs 2013 Pazartesi

Yaşar KEMAL- TANYERİ HOROZLARI- BİR ADA HİKAYESİ 3

     Tanyeri Horozları Bir Ada Hikayesi'nin üçüncü kitabı daha önce Fırat Suyu Kan Akıyor ve Karıncanın Su İçtiği 'ni sizinle paylaşmıştım. Yapı Kredi Yayınları 'nın kibar hediyelerinden biri aynı zamanda.
    Tarihimi atıp, küçük notumu da aldım:)
    Arka Kapak;
    Bir Ada Hikayesi dörtlüsü, savaşlardan, kırımlardan, sürgünlerden artan kalan insanların, Yunanistan'a gönderilen Rumların boşalttığı bir adada yeni bir yaşam kurma çabalarını konu alır. Umut romanın baş kahramanıdır.

    Tanyeri Horozları, yeni bir yaşam kurma açbası, korku, özlem, umut, sabır ve geçmişin acıları arasında, aşktan ve insan olmaktan duyulan sevincin romanıdır. Denize, adaya, insanlara duydukları aşkın geçmişin acılarıyla gölegelenmesine izin vermeyen, sevdalarını yüreklerinde sır gibi taşıyan adam gibi adamlar, kadın gibi kadınlar yüzlerini yeni bir hayata dönerler.

   " Yaşar Kemal, yirminci ve yirmi birinci yüzyıl yazınının en büyük romacılarından biridir."
                                                                                                    Barry Tharaud, (A.B.D.)

   " Yaşar Kemal'in romanlarını okumak coşkular dünyasında bir mola zamanı gibidir."
                                                                                                     Jean-Pierre Deleage, (Fransa)

   " Yaşar Kemal'in imgelemi, insan ruhunun inceliklerini kavraması, anlatımının şiirsel derinlikleri üstüne titreyeceğimiz bir sanat eseri yaratıyor. Bütün dönemlerin en iyi yapıtlarından biri."
                                                                                                      Jeremy Brooks, (İngiltere)

   " Yaşar Kemal zamanımızın en büyük epik romancısıdır. Onun romanlarını okuyan herkes bu kanıda birleşir. Zamanımızda hiçbir yazarın Yaşar Kemal'in gücüne ulaşamadığını bilmeliyiz."
                                                                                                       Torbjörn Safve, (İsviçre)
    Tanyeri Horozları Bir Ada Hikayesi'nin üçüncü kitabı! Bir devam kitabı olduğu için aslında yazılacak çok fazla şey yok diye bilirim. 441 sayfa boyunca ne okudun o zaman diye soranlara cevabım da... Poyraz'ın ada halkı için yaptıklarını, Poyraz'ın peşine düşen adamlardan kurtulma çabalarını, ada'ya yeni gelenlerin yoksulluktan benim bile göz yaşlarımı tutamadan okuduğum perişan halleri karşısında, ada halkının yine birlik beraberlik ve sevgi ile o yaraları nasıl sardığının insanlık örneğini, ada'nın okurken bile insanın ağzını sulandıran bolluğunu, balıklarını, üzümlerini, narlarını, ada'ya iyice alışan mecburiyetten sürgün yedikleri bu küçük cennete yaşayan insanların hikayesini anlatıyor.
    Bir Ada Hikayesi dörtlemesini kitap sever herkesin mutlaka okuması gerekir. Yaşar KEMAL'in o kadar güzel bir dili var ki her kitapta hayranlığım artıyor. Siz bu satırları okurken hem keyifle hem de serinin son kitabı olduğu için hüzünle Çıplak Deniz Çıplak Ada'ya başladım bile...

4 yorum:

  1. Uzun zamandir bir dortleme duymamistim.. Hep ucleme olur ya kitaplar.. Meraklandim.. Ama okunacaklar listem fena kabarik Gulsah ya.. neye ne zaman vaktim olacak bilemiyorum.. OT nefis dergi elimden dusmuyor.. Nisan bitti ama bir de mayis sayisi var ki yenilip yutulasi yazmislar.. Daha cok okuma vakti talep ediyorum evrenden.. :) operim tatlim !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım:)Doğru söylüyorsun ben de bu zamana kadar hep üçleme duymuştum bu dörtleme benim içinde bir ilk olucak:)Ama Yaşar Kemal okuduğum için çok mutluyum:)Evren sesini duyup sana daha çok vakit ayıracağından eminim:)xoxo

      Sil
  2. iki kitabı okuyup sabırsızlıkla 3 kitaba başlamadan kimler okumuş, ne demiş diye net alemine daldım. poyraz karakteri sanki yan komsummus gibi her hali düşüncesi gerçek geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar acemi blogger:)Ne iyi yapmışsınızda bloguma gelmişsiniz:)3. ve 4. kitabıda keyifle okuyun!Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...