10 Haziran 2013 Pazartesi

Kezban ŞAHİN TAYSUN- KAFESTEKİ KALP

     Yazarların ilk kitaplarını okumak beni her zaman mutlu etmiştir. Her sayfayı çevirirken, her satırı okurken onların yazarken yaşadığı heyecana ortak oluyormuşum hissi harika hissetmeme sebep oluyor. Sevgili Kezban hanım bana blogum sayesinde ulaşıp, kitabını göndermek istediğini söylediğinde Kafesteki Kalp'i heyecanla beklemeye başlamıştım bile...
    Arka Kapak;
    Bir kadın pek çok ayıbın günah keçisi gösterildiğinde, kendi doğrularını bulabilme ve uygulama konusunda ne kadar şanslı olabilir? Çöüzm nedir? Ayıp olmasın diye, vicdanı olmayan hazır doğruları kabul etmek midir yoksa kendine ayıp etmeden yaşamayı öğrenmek midir?
    "...Yaydan fırlayan bir ok gibi saplanır, kuru iftira! Üzerine değen kötü sözcüğün gölgesinde kıvrandığını algılarsın. Sana yakışmayan bir olayın içine çekilmişsindir. Onu uyduranlar kıvranmandan keyif alırlar. Parçalara ayrılmış çaresizliğin yaşatır onları. Kimse leke almak istemez aslında. Adın değişir, yeni sıfatlar alırsın! Kız kurusu Nesrin, kötü Alev, dul Sedife gibi..."
    Üç kadın; Gülşen, Meriç ve Emine onları yok sayan hazır doğrular karşısında nasıl davranacaklardır? Gülşen, yolculuğu sırasında kendisine yöneltilen zor soruların yanıtlarını bulacak mıdır? " Kafesteki Kalp" sizi farklı bir yolculuğa davet ediyor.

   224 sayfa boyunca kadınların çektiği acıları, baskıları farklı farklı hikayelerle ama birbirine bağlı olarak okuyabileceğiniz sosyal sorumluluk içeren bir kitap. Heyecanla başladığım bu kitap ne yazık ki güzel ülkemde yaşanan zor zamanlara denk geldiğinden keyfini çıkaramadım :( O yüzden yazabilecek bir şey bulamamanın üzüntüsü içinde bence Kezban hanım'ın ilk kitabı olduğu ve hem cinslerimizin sorunlarını yazdığı için okunası, alınası bir kitap. #direngezi

1 yorum:

  1. Değerli Gülşah Erol,
    Kitaplarla ilgili okurlara yol gösterici değerli görüşleriniz için teşekkürler. "Kafesteki Kalp" ilgili başka bir sitede rastladığım bir yorumu da burada paylaşmak istedim:
    Pek Kitap (En çok satan kitaplar hakkında ön fikir veren bir site.)
    Yorumu görmek için aşağıdaki linke tıklamanızı öneririm.
    http://www.pekkitap.com/kafesteki-kalp-kezban-sahin-tavsun/

    Saygılar ve sevgiler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...