25 Haziran 2013 Salı

Onur BAŞTÜRK- EV SAHİBİ

   Onur BAŞTÜRK'le Kitap Bağımlısı'nın tanışması 2011 yılında Uydurukçu ile başlamıştı. İkinci kitap ne zaman çıkar diye heyecanla beklerken Ev Sahibi ile karşılaşmamız çok hoş oldu:)
    Tarihimi de attım:)

    Arka Kapak;
    SİZİN KAPINIZ KİM?
    Sırma ve Selma...Taban tabana zıt karekterlerde iki hostes. New York- İstanbul uçuşunda bir araya geldiklerinde henüz içine düştükleri tuhaf labirentin farkında değiller...Birden çok çıkış kapısına sahip bu labirentin gizemli mimarını da asla yeterince tanımıyorlar. Ama o, yani Ev Sahibi herkesi tanıyor!

    "Aslında her bakışımız, hareketimiz ve konuşmamızla o anda başka bir kapıyı aralıyor ve oradan içeri giriyoruz. Tüm bu kapıların önceden belirlenmiş olduğuna inanmak istiyor musunuz? Peki size şunu söylesem: İsterseniz kendinize yeni kapılar yaratabilir, yazılı olanı değiştirebilirsiniz!"

    Gazeteci-yazar Onur Baştürk, on iki şehir hikayesinin yer aldığı ilk kitabı Uydurukçu'dan sonra bu kez sonuna dek soluk soluğa okunacak gizemli bir romanla karşınızda. Ev Sahibi, 21. yüzyılın modern insanını naif gelecek türden saf bir aşkla, ama aynı profile hiç de tuhaf gelmeyecek "Ana Yemek" adı verilen bir seks partisine şahit ederek okuyucu şaşırıyor.
    Ve hiçbir şeyin tesadüf olmadığının acı/tatlı gerçeğiyle baş başa bırakıyor.

    Bir kere 188 sayfanın sonunda şunu söylemeyim ki.. Ev Sahibi kesinlikle bu yazın kitabı!!! 
Bol bol yol da, metro da, kumsal da rastlayıp, masa sohbetlerinde kulak misafiri olacağınızdan eminim. Evet, Uydurukçu da çok keyifli bir kitaptı ama ben Ev Sahibi'nin bu kadar iyi olabilceğini hiç düşünmemiştim. O zaman hadi anlat bizi meraklandırma derseniz de Ev Sahibi çok da anlatılabilcek türde bir kitap değil. Sadece şunu söylemeliyim ki hayatta hiç bir şey sebepsiz değil!!! Sırma, Selma, Kaan, Esra, Ela, Zerrin(?), Lale, Dilara(?), Ev Sahibi'nin o kadar ayrı hayatları varken aslında farkında olmadan nasıl kaderlerinin değişmesine sebep olduklarını okurken sık sık "yok artık" diyerek okuyacağınız bir kitap.
   
 Ev Sahibi harika bir kurgu olmasına rağmen Onur BAŞTÜRK'ün bu hikayeyi yazarken kimden, kimlerden ilham aldığını çok merak ediyorum. Bu kadar şehrin nabzını tutan biri olmasından dolayı da tamamı olmasa da kesinlikle gerçekçi kısımları olduğuna inanıyorum... 

Ev Sahibi kimdir? Bu nasıl bir kitapdır? diyorsanız vakit kaybetmeden alıp, okuyup, yorumlarınızı benimle paylaşın derim:)

4 yorum:

  1. canımmmmmm keısnlıkle ve keınlıkle sayende tarıh atıyorum kıtaplarıma bırde mutlaka bloguna gelıp bakıyorum aaa gulsah almısmı nasılmı dıye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok tatlısın ama sen:)Tarih atmak seneler sonra o kitabı tekrar karıştığında nostalji yapmak için harika oluyor:)

      Sil
  2. evde var bu kitap ve bu da benim de okumam icin 1 0 onde oldugum anlamina geliyor.. Ilk ferah zamanda hizlica okurum cunku 1 gunde bitirenleri duyuyorum :)) x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Lülüm:)Evde olması harika,1 gün de bitme konusunda da haklı olduğun için hemen başlamalısın hatta sırada planlanmış tatilin varsa tam tatillik bir kitap:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...