19 Mart 2013 Salı

Emrah SERBES- HİKAYEM PARAMPARÇA

   Uzun bir aradan sonra yazı yazmak harika:) Neden bu kadar ara verdiğimi ne siz sorun ne de ben cevap vereyim olur mu? Emrah SERBES ve Hikayem Paramparça ismini o kadar çok kişiden duydum ki mutlaka okumalıyım diye düşündüm. Kitabı bir solukta okuyup bitirdiğimde ne kadar doğru bir karar vermiş olmanın mutluluğu ile yazıyorum bu satırları:)
    Tarihimi de attım:)
    Arka Kapak;
"Annemin öldüğünü anlatma, onun etkisi altında olduğum için kendisini sevdiğini düşünmesin."
"Tamam Galip."

"Karanlıkta uyuyamadığım için gece lambasını açık bıraktığımı anlatma, beni ottan boktan korkan biri zannetmesin."
"Tamam Galip."

"İlk defa aşık olduğumu anlatma, beni bu konularda tecrübesiz biri zannetmesin."
"Tamam Galip."

"Geçen sene el fenerini çekmeyi unutup Katal'ı boklu dereye yuvarladığımızı anlatma. Malının kıymetini bilmeyen biri olduğumu düşünmesin."
"Tamam Galip."

"Babamın  orospu çocuğu olduğunu anlatma. Onu bizzat ben anlatmak istiyorum."
"Tamam Galip."

Gecenin ilk müşterisi olan, sabahçı kahvelerinde, çorbacılarda ayılan genç adamlar. Bazen en anlamsız yüzü yaşamanın ve bazen yel değirmenini arayan içli bir hatıra. Henüz ölmemişler ve ölümle tanışmamışlara yazılmış hikayeler...Namluya sürülmüş küfür...Büyümemiş bir çocuk...Pati yapan arabalar, yutkuna yutkuna dinlenen şarkılar ve hayattan meseleler. Kutlanan yenilgiler, "hayat kerpiçten bir gökdelen sevgili kardeşim, yanlış bir parantezde yaşıyoruz. Bırak konuşalım, iki çift laf edelim, yüz yüze bakıyoruz..."

Emrah SERBES, hayatı kendine katık eden, sokaktan çağlayan bir sesle yeraltının dumanını anlatıyor bize. Bitmez bir ergen öfkesiyle kuyuya düşmüş çocuklara sesleniyor.

Emrah SERBES'ten parça parça anlar, parça parça anılar, paramparça hikayeler...
    174 Sayfa'yı bir solukta okudum. Dolu dolu Afili Parçalar ve Galip İşhanı hikayesi diye ikiye ayrılmış kitap.  Hikayeleri parça parça okuyup paramparça olurken de araya serpiştirilmiş fotograflar harika.Ümit Bektaş'ın kadrajına sağlık! Beni Afili Parçalardan daha çok Galip İşhanı hikayesi daha çok etkiledi. Kitapta kendime dair okadar çok nokta yakaladım ki! Bir kere bir hemşire mevzusu var, olaylar Karamürsel ve Gölcük'te geçiyor.Şunlar, bunlar oldu diye anlatılacak bir kitap değil, adı gibi parça parça hayattan acı, tatlı paramparça hikayeler anlatılıyor. 
Kısa bir mola vermek isterseniz bence okumalısınız!

6 yorum:

  1. Henüz Emrah Serbes okumadığım için kendimi kötü hissediyorum. En kısa zamanda kitabını edinmeliyim artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar AhuDudusu:)Hiç üzülme bu kadar sürenin üzerinden keyifle okuyacağına eminim:)

      Sil
  2. Bu yazidan sonra Emrah Serbes okumak sart oldu artik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar; Kesinlikle okumalısın, değişik bir tarzı var!

      Sil
  3. yeni bitirdigim Ahmet Altan'in kristal denizaltisi da oyle iste ! O kadar cok kendi parcani buluyorsun ki zaman zaman kendimi gozyasi dokerken bile buldum.. Okunmasi cok kolay ama cok yogun bir kitap... O nedenle su an senin hislerini cok iyi anliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Lülüm:)Benimle aynı hislere sahip bir Kitap Bağımlısı'nın olması bile beni çok mutlu ediyor bir de bu sensen çifte mutluluk benim için:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...