20 Mart 2013 Çarşamba

WILLIAM SHAKESPEARE- ROMEO VE JULIET

  Shakespeare'in önemli eserlerinden biri olan  Hamlet 'i okuduktan sonra sıra kesinlikle Romeo ve Juliet 'teydi. Yine daha önce niye okumadım diye kendime kızıdığım kitaplar arasında yerini aldı bile.
    Tarihimi de attım!
    Arka Kapak;
    William Shakespeare (1564-1616): Oyunları ve şiirlerinde insanlık durumlarını dile getiriş gücüyle yaklaşık 400 yıldır bütün dünya okur ve seyircilerini etkilemeyi sürdüren efsanevi yazar, Romeo ve Juliet'de birbirinden  farklı pek çok toplumda benzerleriyle karşılaşılan trajik bir ilişkiyi, düşman ailelerin çocukları arasında doğan aşkı ele alır. Romeo ve Juliet'in umutsuz aşkını romantik örgüsünün yarı karanlık örtüsüyle sarmalayan eser, buna rağmen insan ilişkilerini gerçekci bir anlayışla gözler önüne serer.
    400 yıllık bir geçmişi olan bu eseri olumlu ya da olumsuz eleştirmek haddime bile değil diye düşünüyorum. Kesinlikle okunması gereken harika bir eser. Daha önce Hamlet'i okumuş biri olarak Romeo ve Juliet'in de çok hoşuma gittiğini söylemeliyim, okurken kendi oyunumuda hayal gücümde oynatmak çok hoşuma gitti. Ama bu hüzünlü aşk hikayesi'ni okurken özellikle son perdesinde gözyaşlarımı tutamadığımı itiraf etmeliyim. :( İstanbul da ilk Romeo ve Juliet oyununa koşa koşa gitmek de planlarım dahilinde. Bakalım ben mi hayallerimde daha iyi yönetmişim yoksa oyunun yönetmeni mi? 

Ama bu oyunda yanıma bolca mendil almayı unutma diye de notumu almış bulunmaktayım.

   Siz bu yazıyı okurken ben çoktan Shakespeare'in başka bir eseri olan Macbeth'in kitap siparişini verdim bile:)

4 yorum:

  1. Bence bu ikisi ile muthis bir sey yaptin kendi edebi yasamina.. :) Oyun icin de iyi bir tercih yapip omrunun unutulmazlari arasina katarsin umarim tatlimmm ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Lülüm:)Ne güzel bir yorum bu böyle çok teşekkür ederim Tatlım:)

      Sil
  2. Othello'yu okursan hepsinden çok seveceğine eminim! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar:)Hemen okunucaklar listeme alıyorum o halde, teşekkürler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...