26 Ağustos 2013 Pazartesi

Kürşat BAŞAR- BAŞUCUMDA MÜZİK

   Tesadüf eseri bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine keşfettim Başucumda Müziği... Orhan PAMUK'un Masumiyet Müzesi hayatımın en anlamı kitabıdır bilenler bilir. Ama Masumiyet Müzesi'ne ''Başucumda Müzik'' isimli kardeş geldi diyebilirim..
    Tarihimi de attım...
    Arka Kapak;
    "Eğer, hayatımızın herhangi bir an'ına gidip orada sonsuza dek kalacaksın deseler yanlızca iki şeyden birini seçmek isterdim. Biri, o çocukluğun bahçesindeki ağacın dalına asılı salıncakta sallanırken... Öteki, bütün hayatım boyunca en çok sevdiğim adamla öpüştüğüm ilk gün...Herkes aşık olmanın ortak dilini bulup yazmaya çalışıyordu. Ama aslında bu kadar basitti işte; Birini öptüğünde salıncakta sallanır gibi hissediyorsan aşıksın."
    Nasıl güzel bir 436 sayfa okudum anlatamam size. ''Tadı damağımda kaldı'' deyimini Başucumda Müzik için söyleyebilirim. Zor zamanlar, yasak bir aşk, mutsuzluklar üzerine kurulmuş bir mutluluk... Hikaye çok küçük bir yaşta yapılan evlilikle başlayıp, birbirine ısınamayan bir çiftin hikayesi iken evli ama cezbedici bir başka adamın ortaya çıkması ile yıllarca yaşanan yasak bir aşk'ı anlatıyor. Yaşanan öyle güzel bir aşk ki; yasak olması, mutsuzluklar üzerine kurulması çok da umrunuzda olmuyor! Ben bir solukta, nefessiz okudum! Sonunu yazarsam kitabın büyüsü bozulur diye yazmayıp  kitapsever herkese şiddetle tavsiye edebileceğim bir kitap Başucumda Müzik... Hatta okuyun sonrada beraber üstüne uzun uzun konuşalım, lakin kafamda çok soru var kitaba dair :(

6 yorum:

  1. senelerdir bilirim ama nedense hep ertelerim ki bi arkadasim icin de hayatinin kitabidir.. Elimde muthis bir kitap var.. onu 2 kez ard arda okumak istiyorum.. bittikten sonra sira bunda ! soz :) x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Lülüm:)Bu iki kez arka arkaya okuyacağın kitap hangisi inan çok merak ettim:)Paylaş benimle olur mu?

      Sil
  2. ya ınanırmısın gulsah ben kıtap okumayı bıraktım :( ve o hıs gerı gelemıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Grace'im:)Ben seve seve o hissi sana geri getirmeye talibim o zaman:)

      Sil
  3. Birkaç sene önce okumuştum bu kitabı şimdi kitaba dair pek bir şey hatırlamıyorum galiba sizin sayenizde yeniden o duyguyu tadacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar:)Çok sevindim hatırlatmış olmama:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...