17 Ekim 2012 Çarşamba

John STEINBECK - İNCİ

   Klasiklerden biri olan İNCİ'yi ilk elime aldığımda ''aman çok ince ben bunu hemen okurum'' demiştim ama inceliğinin yanında bana verdiği dersin bu kadar ağır olabileceğini hiç düşünmemiştim! 

O yüzden en az insanlar kadar kitaplara karşı da önyargılı olmamak gerekir diye düşünüyorum...
    Arka Kapak;
Dünyanın en büyük mücevherine sahip olmak...
Bu durum, Meksikalı inci avcısı Kino'yu düşler dünyasına sürüklediği kadar kötülük ve felaketlerin de habercisi olacaktır.
Yoksulluk içinde geçen hayatının değişeceğini, karısı Juanna ile evlilik töreni yapabileceğini ve oğlu Coyotito'yu okula gönderebileceğini düşünen Kino, sahip olduğu incinin çevrede kıskançlık uyandırdığını görememektedir.
John STEINBECK, bu kısa romanda insan benliğinin olaylar içinde değişimini yansıtırken, çeşitli toplum katmanlarının davranışlarına da acımasız eleştiriler getirmektedir.


    Bazı arka kapak yazıları var ki kitap hakkında kafa karıştırmadan insana ana fikri verir, işte İNCİ onlardan biri... o kadar güzel anlatmışlar ki üstüne diyebilecek çok fazla şey bulamıyor insan!

    93 sayfa'yı kısaca özetlemek gerekirse; fakir bir hayat yaşayan Kino'nun değerli olduğuna inandığı bir inci bulduktan sonra fakir ama huzurlu hayatının, zengin ama huzursuz olacağını bilmeden gelişen olayları anlatıyor. İnci'nin ona getirdiği olumsuzlukların yanında da etrafında ki samimiyetsiz davranışların aslında kitabın insana verdiği derslerden en önemlisi!!! Zavallı Kino başına gelecekleri bilseydi eminim inci'yi almak yerine bulduğu yerde bırakırdı. :( 

Kıssadan hisse öğrenmek istiyorsanız kesinlikle okumalısınız!!! Şimdiden keyifli okumalar :)

6 yorum:

  1. cok etkileyici bir kitapti bu gercekten tatlim ! Tavsiyesi icin Bidik'a sonsuz tesekkur ederim :) Bizi cok uzdu bi kisa hikaye ama guzel bir ogretiydi.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok özel bir kitap benim için de ben de sana teşekkür ederim Tatlım senin tavsiyen üzerine okumuştum:)

      Sil
  2. Simdi ikiniz de tavsiye ettikten sonra bu kitabi okumamak olmaz. Soyle rahat bir Istanbul ziyaretimde D&R yada Remzi de uzun vakit gecirip, kitap secmek istiyorum, bu da alisveris listemde olacak. Buranin onemli kitapcilarindan Edison kapaniyor, bosaltmak icin %30 indirimdeler, cuma gunu bir gidip bakicam neler kalmis, Safak ve Pamuk un italyanca baskilarini bulmayi umuyorum : ) Bu arada kedi kitap postunla ilgili, ben de sevmem o etiket olayini hic.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aylin'cim:) İnci kesinlikle okunması gereken kitaplardan!İstanbul'a geldiğinde kitap alışverişinde sana eşlik etmek isterim tabi sende istersen çok mutlu olurum:)Orhan Pamuk tan Masumiyet Müzesini bulursan mutlaka almalısın. Elif Şafak'tan da Baba ve Piç, İskender, Siyah süt, Aşk çok keyifli:) Belki senin için iyi tavsiyeler olur diye düşündüm:)

      Sil
  3. Tatil amacli bir geldigimde rahat bir zamanda bulusup kitapci gezmek cok zevkli olur cidden, Lulu yu da aliriz : ) Edison u supurmusler, Ne Pamuk ne Safaktan hicbirsey kalmamis. Masumiyet Muzesini once turkce okumak istiyorum. Safak in Siyah sutunu ve Aski okudum turkcede, italyanca olarak da ask i ve baba ve pic almistim. Simdi amazon.it den baktim,, diger istediklerimi de ekledim sepetime : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aylim'cim:)o zaman tatil amaçlı geldiğinde progrma yapmak için senden haber bekliyorum! Lülücümle de çok keyifli olur:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...