21 Ekim 2012 Pazar

OYUN

   2012-2013 Tiyatro sezonunun üçüncü oyunu da ''OYUN'' :) Oyun içinde oyun gibi oldu. Bakalım OYUN nasıl bir oyunmuş.. :)
    Oyun; Samuel Beckett'in kısa oyunlarından "OYUN" kül küpleri içinde sadece başları görünen ve iki kadın bir erkek olan oyun kişilerinin, sıkışıp kaldıkları soyut bir mekan ve durumda yine soyut bir ışığın üstlerinde dolaşmasıyla, hızla konuşarak, konusu geçmişte yaşanmış bir aşk üçgeni olan sıradan öykülerini anlatmaya zorlandığı, tekrarlarla gelişen bir oyundur. Bu kez Şahika Tekand'ın rejisi ile seyirci karşısına gelen "OYUN" da, küçük dünyalarına sıkışmış günümüz kentsoylu insanının, sonözgürlük alanlarını da, giderek hareketsizleştirilerek ve aynılaştırılarak kaybettiği zorlu varolma ve kendini ifade etme mücadelesi; huzur ve dinginlik ararken içine düştüğü karmaşa, sıradan ve trajikomik bir öykü çerçevesinde dile getirilmektedir.


  Oyun benim için çok farklı bir deneyimdi. ''Absürd'' tiyatronun en güzel örneklerinden biri. Tek perde ve 50dk. sürüyor. Kutuların içine yerleşmiş onbeş oyuncunun bir konuya bağlı ama birbirinden bağımsız olarak akıcı ve hızlı bir dilde sürekli aynı bölümlerin tekrarından oluşuyor,en önemlisi de ışıklarla sırası gelen oyuncunun kutucuğu  aydınlatılarak oynanan çok değişik bir oyun. Sıkı bir tiyatrosever olarak değişik bir tür izlediğim için mutluyum, hayatınızda değişiklikler yapmayı seviyorsanız, farklı bir deneyim arıyorsanız bence izlemelisiniz. Salonda anlamdıramayıp sıkılanlarda olmadı desem yalan olur:)

Not: Kötü haber ne yazık ki Kasım ayı programına OYUN alınmamış :( Ama takipteyim aralık ve sonrası programa dahil olunca sizinle paylaşıcağım.

4 yorum:

  1. Sanırım ben o anlamlandıramayıp biraz sıkılanlardan oldum:) Geçenlerde ben de yazmıştım bu oyuna dair izlenimlerimi :)

    http://elayzaa.blogspot.com/2012/10/ben-dun-bir-oyun-izledim-5.html

    Sevgiler,
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Zeynep; öncelikle bloguma hoşgeldin ve güzel yorumun için teşekkür ederim:) Hemen bloguna gelip senin yorumunada bakıyorum merak ettim doğrusu?

      Sil
  2. Dot iste o farkin en ust deviyesi olacak tatlim ! Cok cok farkli hem de.. Yeni bir blogger'dan okudum oyunu ve okurken bile sasirdim diyebilirim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle olucak Lülüm benim Dot'ta izlediğim üçüncü oyun olucak Sarı Ay o yüzden senin gibi çok heyecanlıyım:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...