22 Ekim 2012 Pazartesi

VICKI MYRON - DEWEY

   Kedilerden korkmama rağmen içinde yada kitabın isminde sürekli kedilerin olduğu kitapları seçmemin mantıklı bir açıklaması var mı? Bence YOK! 

Şu etrafımda hep yanlış anlaşılıyor.. Ben kedileri seviyorum ama korkuyorum. Dewey'i okuduktan sonra kedileri sevmemek mümkün değilken ne yazık ki benim korkum hala devam ediyor. :(
    Kitabıma ne yazık ki tarih atmamışım. Bu arada kitapların üzerine etiket yapıştırılmasından hiç hoşlanmıyorum!!!

    Arka Kapak;
Dünyanın en ünlü kedisi DEWEY'in öyküsü...
Bir kedi sizin üzerinizde ne kadar etkide bulunabilir? Bir kedi kaç kişinin yaşantısını etkileyebilir? Terk edilmiş bir yavru kedi klasik bir Amerkan kasabasındaki küçük bir kütüphanede nasıl dünya çapında ünlü olur? Dewey'in büyüleyici öyküsünü okumadan bu sorulara yanıt veremezsiniz.

Dewey'in öyküsü olası en kötü durumda başlıyor. Yanlızca birkaç haftalık yavru iken, yılın en soğuk gecesinde Spencer kasabası Halk Kütüphanesine sığınır. Kütüphane yöneticisi Vicki Myron ertesi sabah onu bulmuştur. Myron alkolik kocasından ayrılmış, gögüs kanseri olan çocuklu bir kadındır. Dewey onun ve personelin kalbini kazanmıştır ve yukarı doğrularak ve soğuktan neredeyse donmuş patisini kaldırarak onlara teşekkür edecektir. Sonraki on dokuz yıl boyunca Spencer halkı onun heyecanını, sıcakkanlılığını ve (bir kediye özgü) insancıllığını ve her şeyden önce en çok kimin ihtiyacı varsa onun yanına gitmesini sağlayan altıncı hissini yaşayacaktır.

Onun ünü başka kasabalara ve ardından başka eyaletlere doğru artar ve sonunda tüm dünyaya ulaşır. Dewey yanlızca bir dosttan daha fazlasıdır; o genel olarak tarımla geçimini sağlayan bu kasabanın insanları için bir gurur kaynağı olmuştur.
    303 sayfaya on dokuz yıl sığdırılmış bir kitap!!!  

Daha önce bazı kitaplarda da dediğim gibi arka kapak yazısı o kadar güzel özetlemiş ve anlatmış ki bunun üstüne ne yazsam fazla olacak. Ama yine de yazmak gerekirse; ölmek üzere bulunan minikle ilk karşılaşmadan sonra bitmeyen bir hikayeyi anlatıyor. Dewey kesinlikle önceki hayatında insandı çünkü, kitabı okurken bir kedi bu kadarınıda yapamaz diyorsunuz. Bir süre kedi olmaktan çıkıp kütüphanenin bir çalışanı gibi çalışan Dewey'inde kendi has görevleri olduğunu okuyacaksınız. Önce kütüphanedekiler sonra kasabadakiler sonra da yakın eyaletler derken bir süre sonra akıllara zarar kedi üstü insancıl davranışlarıyla dünyaca ünlü bir kütüphane kedisi oldu Dewey. 

Kedilere özel ilginiz olsun, olmasın ya da sıkı bir kediseverseniz kesinlikle DEWEY'in hikayesini okumalısınız!!!

2 yorum:

  1. Bence kesinlikle bunun mantikli bir anlami var.. Icerde bir yerde gizli.. yalnizca seninle yuzlesmeyi bekliyor yenebilmen icin.. Korkularimiz hep bu model cunku ! Okunacaklar listeme ekledim hemen.. Bu arada okuma gucune cok inandigim bir arkadasim Mrs Dalloway'in hayatinin kitabi oldugunu soyledi ! Sanirim listemize eklememiz sart ;) hatta bir sonraki kitabimiz bile olabilir diye dusundum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Lülüm:)O korku resmen benim sosyal hayatımı etkiler oldu:(Kedilerin olduğu açık hava restaurantlarında özelliklede balık yemek benim için bir nevi çin işkencesi:(Umarım yakın zamanda yüğzleşirim korkumla ama yazarken bile içimden HAYIRRR derken bunu yapmam zor gözüküyor! Kitabıda merak ettim doğrusu, hemen araştırıyorum...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...