4 Ekim 2012 Perşembe

Vişne Bahçesi

Evetttt sonunda 2012-2013 tiyatro sezonu dün akşam başladı. Sezonun ilk gününde ilk oyunla açtık sezonu:) 
Benim için tiyatro bir tutku, izleyici olarak o koltukta oturmak beni inanılmaz mutlu ediyor. Evet adım ''Kitap Bağımlısı'' olabilir ama ben burda izlediğim oyunları, filmleri, gittiğim konserleri, gördüğüm sergileri de yazmak istiyorum. Bakalım ''Vişne Bahçesi'' nasıl bir oyunmuş:)
    Açıkcası ilk oyun olarak 'Vişne Bahçesi'ni seçmemde ki sebep hem sezonun ilk oyunu olması hem de Engin ALKAN'ın yönetiyor olmasıydı. Oyun bitiminde ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım:)

    Ben Şehir Tiyatrolarından aldığım biletleri genelde internet sitesinden online bilet olarak alıyorum. Hem rezervasyon yaptırma fırsatım oluyor hem de zaman kaybı olmadan o ay için harika tiyatro programı yapıyorum.

Oyunun Konusu;
Aristokrat bir ailenin son fertleri, tüm servetini tüketmiştir. Ellerinde kalan yegane varlık olan vişne bahçesiyle çevrili çiftlikleri ise, borçlarından ötürü satılmak üzeredir. Üretmeye ve çalışmaya alışık olmayan bu insanlar;
kapılarını sıkıca kapadıkları evlerinde, servetlerinin son kırıntılarını tüketirken, dışarıda yaşanan büyük değişim, sadece o ünlü vişne bahçelerini değil, eskiden olduğu gibi sürdürebildiklerini sandıkları yaşamlarını da tehtit etmektedir.

Oyuncular;
Ranyevskaya: Hümay Gülbağ Belgin
Anya: Aslı Nimet Altaylar
Varya: Berna Adıgüzel
Gayev: Zafer Kırşan
Lopahin: Engin Alkan
Trafimov: Emre Şen
Pişçik: Hüseyin Tuncel
Şarlotta: Işıl Zeynep Tangör
Yepihodov: Murat Üzen
Dunyaşa: Selin Türkmen
Firs: Erhan Abir
Yaşa: C.Ahhan Şener
Yolcu, Posta Memuru: Çağlar Polat
İstasyon Şefi: Samet Hafızoğlu
Hizmetliler, Konuklar ve Yolcular: Samet Hafızoğlu, Çağlar Polat, Başak Erzi, Zeynep Ceren Gedikali, Destan Batmaz

    Ben Rus oyunlarını oldum olası sevmişimdir. ''Vişne Bahçesi'' zevk ve sefa düşkünü zenginlerin sonlarını düşünmeden yaşarlarken onların evlerinde zamanında hizmetli olan çalışanların oğullarının hırsla ve azimle, hiç durmadan çalışarak dengelerin değişmesine sebep olmaktadır. Ellerinde kalan tek hazineleri olan Vişne Bahçelerini de almaktadır. Zenginlerin hazin sonunu, kölelerin de zaferini anlatan oyun, konusundan çok oyuncuların kostüm ve makyajıylada göz büyülüyor. Sezon daha yeni başlamış olsada bu sezonu bitirmeden mutlaka izlemelisiniz.
   Bilet bulabilir misiniz bilmiyorum ama Vişne Bahçesi'nin Ekim ayı için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 5 oyun daha oynuyacak. Siz bu oyunu programınıza alırken ben sıradaki oyun için biletlerimi aldım bile... :)

6 yorum:

  1. tiyatro güzel de şu anda yaşadığım şehirde yeterince yok böyle şeyler. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa ne yazık:( Üzüldüm ama şimdi hangi şehirde yaşıyorsunuz?

      Sil
  2. Ne guzel oldu bu kisim.. Kitap okumayanlar icin de nefis oneriler olacak.. Konser film dizi tiyatro ne varsa sevdigin paylas bizimle.. esinlenelim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Lülücüm:)Ben de sürekli kitap yazma fikrini çok sevmemiştim o yüzden renk katıyım dedim:)

      Sil
  3. Bizde bu oyuna gitmek üzere bilet aldım.Bizde tüm engin alkan oyunlarına gider severiz.umarım bundanda aynı şekilde söylediğiniz gibi pişman olmayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar:) Umarım benim kadar seversiniz oyunu!Sonrasında yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim:) Şimdiden iyi seyirler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...