9 Kasım 2012 Cuma

Ateşli Sabır (Postacı)

  2012-2013 Tiyatro sezonunun beşinci oyunu da "Ateşli Sabır (Postacı)"
  Oyuncular;
Pablo Neruda; Levend ÖKTEM
Mario Jimenez; Mert TURAK
Rosa Gonzalez; Ayşegül İŞSEVER
Beatriz Gonzalez; Derya ÇETİNEL
İzdüşümler; Derya KEYKUBAT, Derya YILDIRIM, Cihan KURTARAN, Cihan KURTARAN , Hamit ERENTÜRK.
Sesler; Talha KAYA, Engin ALKAN, Ragıp YAVUZ.
    Ateşli Sabır(Postacı) izlediğim en iyi oyunlardan biri. Bir kere sahne, müzik, sahne arkası izdüşümler, sesler harika.. Tüm sahneyi büyük çakıl taşlarıyla doldurup Kara Ada'da geçen sahneleri daha da gerçekçi kılmaları da çok akıllıca olmuş.
   Oyunda sık sık Pablo NERUDA şiirlerinden dizeler duymak oyunun bonusu oldu. Onun aşk ve şehvet tadında ki şiirlerini bu oyuna uyarlanması çok başarılı olmuş. Pablo NERUDA'nın kısa biyografisi tadında bir oyun; Kara Ada da geçen hikaye ada'nın tek postacısının küçük ada da sadece Pablo NERUDA'ya mektup gelmesinin üzerine kurulu bir oyun. Postacı Mario aşık olduğu kızı Pablo'nun şiirleriyle baştan çıkarmasını ve sonrasında gelişen olayları anlatıyor.

  Daha da güzeli Pablo NERUDA'nın Nobel Ödülü aldığında yaptığı konuşma'nın seslendirilmesini dinlemek oldu. Eğer bilet bulabilirseniz şehirtiyatroları 'n da Kasım ayında 9 Kasım Cuma 20:30, 10 Kasım Cumartesi 15:30-20:00, 11 Kasım Pazar 15:30 mutlaka gitmenizi şiddetle öneririm. Eğer giderseniz şimdiden iyi seyirler:)

2 yorum:

  1. hmmm.. ne guzel.. keske bu hafta sonu vaktim olsa ve gitsem bende.. Cok severim Pablo Neruda'yi.. :( onun hayatindan az biraz bilgi sahibi olmak bile iyi gelir eminim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke Canım ama olsun ayrı ayrı gitmek zorunda kalsakta siz de haftaya cuma Sarı Ay dasınız:)Ama bu sezon fırsat bulursan mutlaka izlemeye çalış:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...