12 Şubat 2013 Salı

Orhan KEMAL- BABA EVİ "KÜÇÜK ADAMIN ROMANI-1"

    Baba Evi okuduğum üçüncü Orhan KEMAL kitabı. Daha önce Önce Ekmek ve Kötü Yol 'u severek okuyup, sizinle de paylaşmıştım. Orhan KEMAL'in o kadar güzel bir yazım dili var ki insanın okudukça okuyası geliyor. Bakalım sırada ki hangisi olucak???
Bir klasik olarak tarihimi de attım:)

    Arka Kapak;
   Yazdıklarında kimi zaman biyografik öğelerden de yararlanan Orhan Kemal'in en sevilen kitaplarından biri olan Baba Evi, "Küçük Adamın Romanı" adlı dizinin ilk kitabı. Çocukluktan gençliğe geçişi edebiyatımızda en iyi anlatan metinlerden biri olan Baba Evi, yine yazarın çok sevilen romanı Avare Yıllar'ın öncesini oluşturuyor. Ancak bir birinden bağımsız olarak da okunabilicek bu romanlar, Orhan Kemal'in tüm yapıtlarındaki o incelikli dünya görüşünün aktarıcısı.

   Orhan KEMAL'in kitapları bir okurun hayatta rastlayabileceği o çok nadir hazineler arasında yer alır. Çok az yazar okurunun dünyasında onun kadar iz bırakır, okurunu onun kadar biçimlendirir. Orhan KEMAL umudu ve aydınlığı yeniden kazanmamız için yol gösterir bize. Edebiyatımızın en değerli ustalarından biri olan Orhan KEMAL'in kitaplarını yayımlamaktan onur duyuyoruz.
   96 sayfa olduğuna bakmayın içinde o kadar içli ve etkileyici bir hikaye var ki! Belki hatırlarsınız 1997 yılında Atv'de yayınlanan Baba Evi dizisini işte o da bu kitapla devamı olan Avare Yıllar ve Cemile'yi anlatmaktadır. 
   Kitapta babası ile sürekli sorunlar yaşayan Küçük Adam'ın dokunaklı hikayesi anlatılıyor. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde yaşadıklarını, babasının onun istediğini önemsemeden kendi istediği kalıba sokmaya çalışırken çatışmalarını, evde ki yaşantısını, toplum baskısını anlatmakta. İnsanın babasını sevmemesinin ne demek olduğunu bu kitap size üstüne basa basa anlatıyor. Bu mücadele'nin içinde de kızlarla yaptığı çakma çapkınlıklar da Baba Evi'nin keyifli tarafı:)
  Bence tüm yetişkinlerin ama özellikle de ebeveynlerin okuması gereken kıssadan hisse bir kitap Baba Evi...


5 yorum:

  1. hmmm.. hala Orhan Kemal okumamis bir insan evladiyim.. sucluyum belki ama onunda bir vakti vardir elbet :) en azindan suan fikrim var 3 kitabi ile ilgili :)) thanx tatlim !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Lülüm dediğin gibi bazı kitapların vakti gelmemiş olabilir ama bence Orhan KEMAL'e bir öncelik tanıyabilirsin inan pişman olmıyacaksın:)

      Sil
  2. "Kanat takıp, uçurur da bu düşler. Uyandırır en tatlı yerinde.." diye de şarkısı vardı dizinin. Ne güzeldi.. Kitabı da hemen edinmek için İdefix'e gidiyorum buradan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilun kuşum bak ne güzel hatırlattın unutmuştum bu müziği:)Okuduktan sonra yorumlarını merak ediyorum, paylaş benimle olur mu?:)

      Sil
  3. Orhan Kemal'in biçok romanını bu yıl okudum. Muhteşem bir kurgu ve güzel bir anlatımla kitaplarını yoğurmuş. Belki hâlâ sevilerek okunmasının nedeni budur.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...