8 Şubat 2013 Cuma

Orhan VELİ- HOŞGÖR KÖFTECİSİ

   İlk kez okuduğum yazarların beni ne kadar çok heyecanlandırdığını zaten biliyorsunuz! Ama bu zamana kadar hiç Orhan VELİ okumadığım için de çok üzüldüm:( Sevgili dayı'cım la yaptığımız keyifli bir sohbette onun sıkı bir Orhan VELİ hayranı olduğunu öğrendikten sonra da hemen söz dinleyip Hoşgör Köftecisi'ni aldım. İyi ki büyük sözü dinleyip almışım, iyi ki geç de olsa onun yazdıklarını okuma şerefine sahip olmuşum...
    Her zaman ki gibi tarihimi de attım...
    Arka Kapak;
  Orhan Veli'nin hikayeleri, 1947-50 yılları arasında Tanin gazetesi ile Seçilmiş Hikayeler ve Yaprak dergilerinde yazarın sağlığında, William Saroyan'dan "serbest" olarak çevirdiği hikayesi ise ölümünden sonra Vatan gazetesinde (1952) yayımlanmıştı.

  Hikayeler ilk kez ayrı bir kitapta toplanmış ve kitaba yazarın edebiyat hakkındaki küçük ama ilginç bir konuşması da eklenmiştir.

  Hoşgör Köftecisi okurlarının, "keşke genç yaşta kaybetmeseydik de, o güzel şiirler gibi bu güzel hikayelerden de daha çok yazsaydı" diyeceğini düşünüyoruz.


   58 sayfada arka kapak yazısında da özetlendiği gibi yıllar önce Orhan Veli'nin farklı yerlerde yazdığı yazılar Hoşgör Köftecisi'nde toplanmış. O kadar keyifli yazılar ki bu kitap hakkında yazılıcak çok da birşey yok aslında! Keşke genç yaşta kaybetmeseydikte daha çok eseri olabilseydi! Herkes ölmeden kesinlikle bir Orhan VELİ okumalı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...