19 Şubat 2013 Salı

Selim ÇİPRUT- CİVA

   Selim ÇİPRUT'un ilk kitabı As Maça 'yı sizinle paylaşmıştım. İkinci kitabı Civa çıkar çıkmaz olmasa da kısa bir süre sonra alıp heyecanla başladım. As Maça beni resmen büyülemişti.. bakalım Civa nasılmış?

    Tarihimi de attım!

    Arka Kapak;
    "Seri katiller civaya benzer. Yakaladığını zannedersin, parmağının ucundan kaçıp giderler..."

    Doğum günü pastası üzerindeki mumları üfleyerek öğrendiğimiz dilek tutmayı, ilerleyen yaşlarımızda aynı isme sahip iki kişinin arasında oturarak, düşen kirpiğimizin hangisinden olduğunu tahmin etmeye çalışarak ilerlettik. Biraz daha meraklılarımız kayan yıldızlarda, güneş tutulmasında ya da kırmızı renge bürünmüş bir dolunay gecesinde aradılar dileklerinin karşılığını. Ve bunu yapanlar sadece inandılar, gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmeden, düşünmeden...
   
    Peki bir gün biri çıkıp karşımıza "En büyük dileğini gerçekleştirebilirim, fakat bunun için fedakarlık istiyorum senden!" derse ne yaparız?

   Ya gerçekten her dilek peşinden acılarıda getirecekse...

   Ya verdiği mutluluğun yanında hayatımız boyunca altından kalkamayacağımız bir bedel ödetecekse...

    Okuyucu her dakika diri tutan temposu, kıtalararası gidiş-gelişleri ve sürükleyici kurgusuyla "Civa" unutulmayacak bir kitap. Civa'yı okuduktan sonra bir dilek için en az iki defa düşüneceksiniz.

    327 sayfayı yine bir solukta okudum ve Selim Çiprut'a As Maça da yaptığı gibi kafamda deli sorular bıraktığı için de kızdım. Civa; Amerika ve Türkiye de geçen polisiye bir hikayeyi anlatıyor. Kitapta sürekli farklı zaman dilimlerinde geçmiş ve o an ile ilgili olaylar anlatıyor. Böylelikle de okuyucu'nun zihni sürekli ne okuduğunu anlamak için zinde kalıyor.
    Alper FBI da çalışan bir Türk dedektif olarak görev yaparken seminer vermek için gittiği üniversite de Hukuk eğitimi alan ilerde eşi olucağını bilmeden Özge ile tanışır. Alper uzun zamandan beri peşinde olduğu seri katili yakalar. Kitapta o seri katilin cinayetleri nasıl sapıkça işlediğini okuyacaksınız! Ani bir kararla Alper ve Özge Türkiye'ye dönme kararı alırlar. Özge daha dönmeden harika bir iş bulmuşken Alper yıllardır gelmediği ülkesinde Emniyet Müdürlüğüne eğitim vericektir. Selim Çiprut'un zekası işte burda devreye giriyor. Özge'nin işi Alper'in verdiği eğitim sırasında dahil olduğu dava kesişiyor ve macera başlıyor.
    Kısa sürelik Türkiye maceralarından sonra Alper ve Özge niye Amerika'ya dönmeye karar veriyor? İstanbulda ki Alperin de dahil olduğu dava ne? Arka kapakta yazan dilek olayının bu kitapla alakası ne? Hepsi bu kitabın içince...Polisiye ve gerilim tarzı kitaplar seviyorsanız Civa doğru tercih. Zırt pırt dilek dilemeyi seviyorsanız bu kitabı okumadan önce bir değil iki kez düşünün derim:)

6 yorum:

  1. Favori listeme ekledim bile.. Teşekkürler paylaşım için. Bu arada favori listem aldı başını gidiyor.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şule:)Harikasın şimdiden keyifli okumalar!Bitmeyen liste güzeldir:)

      Sil
  2. güzel bir tavsiye .teşekkürler..ben bayılırım poliye gerilim romanlarına..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Sihirli Oklava:)Harikasın şimdiden keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
  4. Alper'se kahramani kesin super bir romandir :P hihih ne guzel yapmissin 2. kitabini da bitirerek.. Bu arada Selim Ciprut Jiji'nin arkadasi.. Aklinda olsun bu detay, eger ulasmak istersen kontak kurabiliriz.. operim tatlim ! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lülüm:)Sen Alper ismini çok seversin zaten:)Aaaa Jiji'nin arkadaşı olması ne güzel ama biz Selim Çiprutla uzun zamandır mailleşiyoruz hatta kısa zaman içinde de buluşacağız inşallah ama bir sorun çıkarsa sana ulaşırım çok teşekkürler Tatlım:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...