8 Şubat 2013 Cuma

Samed BEHRENGİ- KÜÇÜK KARA BALIK

  Teyze anne yarısı dediklerin de bana pek de mantıklı bir laf gibi gelmezdi taa ki Masal dünya'ya gelene kadar şuan tam 2.5 aylık oldu ve bu lafın ne demek olduğunu o kadar iyi anlıyorum ki:) Şimdi bunları niye yazdı bu kız derseniz Küçük Kara Balık'ı okurken hep Masal'ı düşündüm de ondan. Kendime alırken teyzeme de bir tane aldım zaten! Ona bu kitabı okuyacağım onun da bana bıdı bıdı sorular soracağı günü sabırsızlıkla bekliyorum:)
    Tarihimi de attım:) Masal da da aynı tarih var:)
    Arka Kapak;
    Bir varmış bir yokmuş, bir Küçük Kara Balık varmış; bu Küçük Kara Balık annesiyle birlikte bir derede yaşarmış. Küçük Kara Balık'ın en sevdiği şey, ay ışığının evlerinin üstüne vurmasıymış. Her gün, sabahtan akşama kadar, Küçük Kara Balık, annesinin peşine takılır, oraya buraya yüzermiş. "Anneciğim, burada daha fazla kalamam ben, gitmeliyim!" demiş bir gün Küçük Kara Balık. "Gitmek istediğine emin misin?" diye sormuş annesi. "Evet," demiş Küçük Kara Balık. "Bu derenin ucunun nereye çıktığını gidip görmek istiyorum," demiş. Başka yerlerde neler olup bittiğini gerçekten bilmek istiyorum...Böyle amaçsızca yüzmekten bıktım usandım."
    Küçük Kara Balık, bütün çocıklar için unutulmaz bir öykü, bir başucu kitabı.
    Gelecekte çocuklarımıza anlatmanın zor olucağı saçma sapan günler yaşarken Küçük Kara Balık kitabınında yasaklanma ya da bazı yerlerinin düzenlenmesi durumunu öğrendiğimde çok üzülmüştüm. Ne zaman ne olacağını kestiremediğim ülkemde de okunacaklar listemde olan bu Küçük Kara Balık'ı hafızama kazımak istedim. Bazen bazı kitaplar çocuklar için yazılmış, çok basit anlatımlı gözüküyor olsa da biz büyüklere o kadar güzel kıssadan hisseler veriyor ki!!! Bana Küçük Kara Balık çok güzel şeyler öğretti. 

Bence tüm yetişkinler okumalı ki çocuklarımıza anlatacağımız güzel öykülerimiz olsun...

2 yorum:

  1. Küçük kara balık okuduğum en ders verici kitaplardan biriydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba egultegin:)Kesinlikle katılıyorum hatta okumadıysan Küçük Prensi de mutlaka tavsiye ediyorum:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...